blank

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić potpisao je danas ugovore sa 17 sportskih kolektiva koji su po javnom pozivu dobili sredstva iz gradskog budžeta u ukupnom iznosu od 225.000 KM.

Simić je rekao da je u budžetu grada za sport izdvojeno 495.000 KM.

blank

“To je vjerovatno nedovoljno, ali ako uzmemo procenat od ukupnog budžeta to je sigurno u Republici Srpskoj korektan procenat. Na javni poziv koji smo objavili 35 sportskih klubova je moralo podnijeti zahtjev i meni je žao što nisu svi imali priliku da danas potpišu ugovore, već je njih 17 ugovore potpisalo i to je iznos od 225.000 KM”, izjavio je Simić novinarima.

On je naveo da će preostali iznos u budžetu od 215.000 KM ostati na raspolagnju za sportske klubove koji će se javiti na sljedeći javni poziv, kada ispune zakonske uslove.

“Hvala svim aktivistima koji okupljaju mlade ljude. U budžetu smo 440.000 KM predvidjeli za sportske aktivnosti, 50.000 za finansiranje treninga i dodatnih 5.000 KM. Volio bih kad bismo mogli i više izdvojiti”, istakao je Simić.

On je dodao da je primjetio da su izdvojenim sredstvima u velikoj mjeri zadovoljni predstavnici sportskih klubova.

„Imamo ozbiljan zahtjev prema njima, a to je način pravdanja tih sredstava, jer kontrole su kod nas, revizije i slično ne idu u sportske kolektive. Od kvartala do kvartala bićemo malo strožiji da bi finansiranje išlo valjano. Novaca neće manjkati, i ovo što smo potpisali biće ispunjeno, rekao je Simić.

blank
Predstavnik Košarkaškog kluba “Derventa” Jugoslav Nedinić zahvalio je gradu za izdvojena sredstva i naveo da Klub ima oko 100 članova – od djece, juniora do seniora.

Predsjednik Upravnog odbora Kluba malog fudbala “Derventa” Dejan Plisnić naveo je da su jedina sportska organizacija u gradu koja okuplja isključivo igrače iz Dervente.

„Ekipa koja se bavi futsalom, postojimo od 2007. godine, takmičimo se u Drugoj ligi Republike Srpske. Okupljamo 25 članova, za sada imamo samo seniorski pogon. Naš Кlub nebi moga oda funkcioniše bez podrške grada, kao i svi drugi klubovi, rekao je Plisnić.

blank

Predsjednik Upravog odbora i aktivni igrač Rukometnog kluba “Derventa” Slaven Šmulja istakao je da je Klub bio u najvišem rangu rukometa u Premijer ligi BiH, gdje su odigrali 30 kola i 30 utakmica.

„Rezultatski smo bili neubjedljivi i sledeće godinenajvjerovatnije ćemo se takmičiti u Prvoj ligi Republike Srpske, što je za naš Кlub, kadar i finansijska sredstva koja imamo prigodan rang takmičenja.  Naša boljka je bilo finansiranje što nas je mučilo protekle sezone. Sredstva od grada su bila ta koja su bila redovna, ali nedovoljna da zatvore sve troškove Premijer lige BiH, kaže Šmulja.

blank

Predsjednik Karate kluba “Kima” Derventa Duško Makivić rekao je da Klub broji 40 članova, te da postoji tri godine.

“Zahvaljujemo gradu Derventi, gradonačelniku i odbornicima što su odvojili novac za sportske klubove”, naglasio je Makivić. 

Posavske novosti 

 

blank