blank

Rumska 11. međunarodna štraparijada, održana  je 27. i 28. juna na Rumskom vašarištu.

Na dvodnevnoj manifestaciji na kojoj se prikazuje spretnost radnih konja, takmičenje u tri kategorije parova – laki, srednji i teški par, ali i bogat kulturno umjetnički program učestvovala je i porodica Simić iz Dervente.

blank

“Učestvovali smo na štraparijadi u Rumi i dobili smo nagradu za najljepše i najbolje uparene konje. Mislim da smo predstavili našu Republiku Srpsku i Derventu u najboljem svjetlu. Bilo je veliko oduševljenje mnogobrojnih posjetilaca kada smo predstavili konje “, kaže Sreto Simić, osnivač Konjičkog kluba”Sivi soko” iz Dervente, i vlasnik grla sa kojima je učestvovao u Rumi.

Oduševljen je i njegov sin Stefan, koji oca prati u stopu na takmičenjima, ali i započetoj organizaciji  štraparijade u Derventi.

„ Da nije bilo pojave virusa korona štraparijada je veće trebala biti, ali radimo na tome i čim se stvore uslovi za održavanje održaće se. Postoji interesovanje publike, ali i brojnih učesnika. Biće to zanimljiv događaj u našem gradu“, dodaje Simić.

 Grla „Brnjo“ i „Soko“  zaslužno su okićeni vrijednim nagrada, a Simići i Derventa više puta u pozitivnom su spomenuti na 11. Međunarodnoj štraparijadi u Rumi.

blank

“Štraparijada se nije mnogo razlikovala od onih održanih prethodnih godina, osim što je datum održavanja pomjeran dva puta, prvi put zbog korona virusa, a drugi put zbog izbora, te ih je dočekalo izuzetno toplo vrijeme”, ističu organizatori. 

Konji su i ove godine bili impozantni, hrana dobra, a za muziku zaduženi su bili Goci bend i Vera Matović, kao i „Šumadinci“, koji su doprineli da atmosfera bude još bolja.

Simići izražavaju zahvalnost vlasniku firme “TigarTrans ” Derventa Dragoslavu Zariću koji je pomogao odlazak na štraparijadu, ali i u drugim troškovima koji se odnose na postojanje Konjičkog kluba u Derventi.

Posavske novosti

 

blank