blank

Udruženje srpskih književnika Slovenije dodijelilo je pjesniku i novinaru Nenadu Simiću iz Dervente Povelju sa zlatnom medaljom za ostvarene rezultate i aktivnosti u oblasti kulture i medija.

Povelju je Simiću na Međunarodnoj pjesničkoj manifestaciji “Prljača 2021”, koja je održana u subotu u organizaciji Srpskog književnog kluba “Vihor”, uručio predsjednik Udruženja srpskih književnika Slovenije Saša Gajić.

blank

“Priznanja su draga i obavezujuća. Izražavam radost što priznanje za jedan period rada i aktivnosti stiže van okvira lokalnog karaktera. Vjerujem da ću znati stečeno priznanje i dodatno opravdati”, rekao je Simić novinarima.

U obrazloženju dodijeljenog priznanja, Gajić je naveo požrtvovanost, nesebično pružanje pomoći očuvanja srpskog nacionalnog dostojanstva, ponosa, poštenosti, tradicija kulture i jezika i značajan doprinos medijskoj afirmaciji međunarodnih pjesničkih i književnih manifestacija.

Gajić je Simiću uručio i članske karte Udruženja srpskih književnika u Sloveniji i Udruženja Evropske akademije srpskih nauka i umjetnosti.

 

blank