blank

Opštinski odbor Socijalističke partije /SP/Derventa večeras je proslavio 26 godina postojanja, a predsjednik ovog odbora Slaven Gojković izrazio je nadu da će partija na predstojećim lokalnim izborima ostvariti još bolji rezultat.

blank
On je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da je SP veoma stabilan i jak u Derventi uprkos nekim teškim momentima.

“Učestvujemo u vlasti sa našim koalicionim partnerima i nastavićemo u tom pravcu. S obzirom na to da ulazimo u izbornu godinu spremamo se i, na osnovu podrške koju imamo, smatramo da ćemo ostvariti još bolje rezultate”, rekao je Gojković novinarima.

Predsjednik SP-a Petar Đokić, koji je prisustvovao svečanosti, rekao je da su socijalisti marljivim radom dali veliki doprinos razvoju Dervente i Republike Srpske, navodeći da će takva politika biti nastavljena.

“Prošlo je više od dvije decenije uspješnog rada našeg odbora i socijalisti Dervente su kroz sve te godine dali izuzetno veliki doprinos, prije svega, u početnoj fazi obnove Dervente poslije rata”, istakao je Đokić.

blank
On je naglasio da su socijalisti dali značajan doprinos stabilizaciji i razvoju Dervente, koja se izdavaja kao mjesto u kojem je ostvareno najviše inostranih investicija.

“I danas to činimo kroz lokalnu vlast zajedno sa našim partnerima i tako ćemo raditi i u budućnosti. To je odličan primjer sjajne komunikacije koju čine lokalna vlast i investitori, te ambijenta koji je ovdje stvoren kada je riječ o investicijama i razvoju. Svemu tome pogodovali su propisi koje je donosila vlast Srpske svih proteklih godina. Želja nam je da Derventa i dalje napreduje i da se razvija, da bude bogatija, kao i da istovremeno pomaže razvoj Srpske”, rekao je Đokić.

blank
Proslavi u motelu “Dvor” među više od 450 zvanica, članova, simpatizera i drugih gostiju, prisustvovali su i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Duško Milunović, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Jakov Galić, narodni poslanik Srđan Todorović, predsjednik Aktiva mladih SP Davor Strika, predstavnici opštinskih odbora sa područja dobojske regije.

Prisustvovali su i načelnik opštine Derventa Milorad Simić, koji je i predsjednik OO SNSD-a Derventa, poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić, predsjednik lokalne skupštine Marijan Kljajić.

blank