SOCIJALISTIČKA PARTIJA U MODRIČI OBILJEŽILA 30 GODINA POSTOJANJA

0
145
blank
blank

Opštinski odbor Socijalističke partije Modriča proslavio je 30 godina uspješnog političkog djelovanja i snažnog doprinosa razvoju Republike Srpske. 

Predsjednik OO SP-a Modriča Risto Marić zahvalio se svima koji su doprinijeli da ova partija traje 30 godina na političkoj sceni.

blank

„Kroz sve što smo prošli ljudska je obaveza da damo značaj i organizujemo svečanost u Modriči.  U proteklom periodu kroz cijelo vrijeme Socijalisti su dali dobar i snažan doprinos kada je u pitanju promocija socijalne pravde, jedinstva i humanizma. Kao predsjednik OO SP Modriča mogu da kažem da smo prošli mnogo toga što drugi subjekti nisu, a razlog je što smo mi prva politička partija koja je formirana još u toku onih ratnih zbivanja, kao što je i opštinski odbor formiran 1993. godine, od kada do danas imamo turbulencije kada su u pitanju svi nivoi vlasti. Bez obzira ko to činio, činili desni ili lijevi, mi socijalisti smo ti koji smo davali doprinos i dajemo doprinos, duh jedinstvu, kroz socijalnu pravdu i sve što prati ovaj trend“, rekao je Marić.

On je dodao da su Socijalisti u Modriči  ispratili koalicionog partnera SNSD i ostali doslijedni tome da čine skupštinsku većinu.

„Međutim sklop okolnosti je bio takav da je naš koalicioni partner izgubio četiri odbornika i nismo bili u situaciji da imamo skupštinsku većinu, ali ostali smo dosljedni da ne ulazimo u vlast sa desnim orjentisanim partijama“, rekao je Marić.

blank

blank

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić je rekao da je 2023. godina je godina u kojoj Socijalistička partija obilježava svojih prvih 30 godina.

„To smo uradili na centralnom obilježavanju u Banja Luci, a nakon toga u svakoj opštini i gradu u Republici Srpskoj, na način da na svečanim akademijama govorimo o našoj partiji, o onom šta je bila u prethodnom periodu, o onom što je danas i o onom šta će biti. Socijalistička partija predstavlja trajan politički faktor RS i BiH. Svojim političkim djelovanjem obilježili smo period stvaranja i uspostave Republike, zaštite njenih vitalnih interesa i poseban doprinos smo dali razvoju kroz sve faze kroz koje je Republika Srpska prolazila“, rekao je Đokić.

On dodaje da je taj razvoj Srpske podrazumijevao razvoj demokratskih procesa, jačanje institucija Republike Srpske, jačanje ekonomskih procesa, ekonomski razvoj, te socijalna sigurnost za građane što je jedan od posebnih partijskih prioriteta.

„I u narednim godinama  bićemo posvećeni političkom djelovanju koji će biti zasnovani na principu borbe za socijalnu pravdu, za državu sa visokim socijalnim sigurnostima, za ekonomski rast i razvoj kao važan ekonomski prioritet, za jačanje humanističkih vrijednosti i odnosa, afirmaciju solidarnosti na kojoj smo stvorili Republiku Srpsku koja traje i trajaće“, kaže Đokić.

blank

Ističe da je sada faza političkog djelovanja u kojoj Socijalisti dosta rade na poboljšanju sopstvene partijske infrastrukture i da u tome imaju jako dobre rezultate.

„Imamo jako stabilan rad partije u svim opštinama i gradovima Republike Srpske, sa stalnim rastom članstva, poboljšanja rada mjesnih organizacija, jačanje kadrovske strukture na način da se uključuju u partiju sve više novi kadrovi. U velikoj mjeri podmlađujemo organizaciju, jačamo u kadrovskom smislu sa mladim karovima i to se vidi na svakom mjestu“, dodao je Đokić.

Svečanosti u Modriči prisustvovali su najzaslužniji za stvaranje i opstanak Socijalističke partije u Modriči kojima su uručena i priznanja, potpredsjednik SP-a Srđan Todorović, predsjednik Regionalnog odbora SP-a i Gradskog odbora SP Derventa Slaven Gojković sa saradnicima, delegacija opštinskih odbora SP-a, predstavnici SNSD-a, te načelnik opštine Modriča Jovica Radulović.

PN

 

blank