blank

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je 17. Oktobra , u Istočnom sarajevu, sa v.d. direktorom Javnog preduzeća šumarstva „Šume Republike Srpske” Slavenom Gojkovićem i njegovim saradnicima.

Prije sastanka, premijer Višković rekao je da rukovodstvo “Šuma Republike Srpske” ima punu podršku da ide u sređivanje stanja u preduzeću i da očekuje od njih konkretne mjere i poteze.

“Ovdje nema zaštićenih. Svi koji budu gubitaši, moraće svoje fotelje da ustupe nekom drugom. To je sasvim jasno. Svi koji misle da se ovdje radi o nekim kozmetičkim promjenama, nisu u pravu”, rekao je predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

On je naglasio da su Vlada Srpske i resorno ministarstvo uradili sve što je do sada tražio menadžment ovog preduzeća.

„Očekujemo od njih konkretne mjere i poteze. Prema tome, sve dalje aktivnosti zavise od rukovodstva preduzeća”, rekao je premijer Višković.

On je izrazio želju da preduzeće “Šume Republike Srpske” postane profitabilna firma i da od toga korist imaju i budžet i građani Republike Srpske, jer su šume javno dobro.

V.d. direktor Javnog preduzeća šumarstva „Šume Republike Srpske” Slaven Gojković, nakon današnjeg sastanka, naglasio je da je, u saradnji sa Vladom Republike Srpske i resornim ministarstvom, ovo preduzeće uspjelo u proteklih devet mjeseci da ostvari pozitivan finansijski poslovni rezultat u iznosu od oko 687.000 KM, te je dodao da je pet šumskih gazdinstava izašlo iz negativnog rezultata poslovanja.

On je rekao da u zavisnosti od poslovanja šumskog gazdinstva, nijedan direktor neće biti pošteđen smjene i dodao da tamo gdje se izvrši smjena kadra, radi se kontrola poslovanja, a u uključuje se i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske koje takođe vrši kontrolu.​

blank