blank

Dvadesetšestogodišnji Stefan Bojanić iz Dervente izabran je za najboljeg sportistu opštine Derventa za proteklu godinu, a osim bavljena sportom pokazao se i kao humanista.

Stefan je rođen 1994. godine u Doboju, u Derventi je završio osnovnu i srednju smjer tehničar drumskog saobraćaja.

blank

“U sportu sam duži niz godina. Moj prvi sport bio je karate gdje sam uzeo plavi pojas. Posle karatea počeo sam trenirati boks, gdje i dan danas treniram, gdje su mi prethodno stečene vještine mnogo pomogle. Veliku podršku imam od trenera Slavena Teofilovića. Najveći uspjeh u boksu jeste svakako prvo mjesto na prvenstvu Republike Srpske, kao i prvo mjesto na 17 Međunarodnom turniru „Velikani Slavije“ u Banja Luci, kaže Bojanić.

 Humanost

Učestvovao je prošle godine na “Jahorina Ultra Trail 2020 – ULTRA Trail 88 km – 4 ITRA boda”, gdje je zauzeo deveto mjesto.

blank

“Svoje istrčane kilometre prodao sam firmi Gatarić iz Dervente. Dobijeni novac odlučio sam da usmjernim porodici Dragojević iz Dervente, gdje samohrana majka Željana podiže svojih šestoro mališana, od kojih pet ide u školu. Željana je izrazila želju da u preduzeću “Gatarić” dobije školski pribor, torbe i ostalo za djecu što je nedostajalo pred početak nove školske godine. Njenu želju smo ispunili i ona je preuzela željene stvari, kaže Bojanić.

Čovjek mora imati želju

On kaže da je u 2019. godini sa biciklom prešao rutu od Dervente do Manastira Ostrog u Crnpj Gori u dužini od 420 kilometara. Zaposlen je u Oružanim snagama BiH kao profesionalno lice već tri godine.

“Ovom prilikom bi se zahvalio svojoj porodici i prijateljima na podršci, koju mi iz dana u dan poklanjaju. Svakako bez njih dosta toga ne bi uspjeo, ali čovjek i sam mora da ima želju da uspije u životu, kaže Bojanić.

U slobodno vrijeme dosta pješači i trči, a bavi se i biciklizmom i planinarenjem.

 

Nenad Simić/Posavske novosti

 

blank