Stipendije Vlade Županije Posavske dobilo 75 studenata

0
36
blank
blank

Potpisivanje ugovora o dodjeli stipendija za studente s područja Županije Posavske za akademsku 2023./2024. godinu upriličeno je danas (19.1.) u zgradi Vlade ŽP u Orašju, a ugovore je uručila je Ana Andrić, ministrica prosvjete, znanosti, kulture i sporta.

Nakon provedenog javnog natječaja za dodjelu stipendija Županije Posavske za akademsku 2023./2024. godinu, redovitim studentima na visokoškolskim ustanovama dodijeljene su stipendije u sljedećim kategorijama: za učenike generacije 2 stipendije, za učenike po osnovi uspjeha 50 stipendija, po osnovi zapaženih sportskih rezultata 4 stipendije i po osnovi slabijeg socio-ekonomskog statusa 19 stipendija.

blank

Ana Andrić, ministrica prosvjete, znanosti, kulture i sporta u Vladi ŽP, zajedno sa suradnicima, pozdravila je nazočne studente, istaknula da su ove godine po prvi put stipendiranjem prepoznati i studenti po osnovi zapaženih sportskih rezultata te da će ova školska godina biti posvećena razvoju sporta koji pozitivno utječe na tjelesno i mentalno zdravlje učenika i budućih studenata.

blank

Zaželjela im je uspješno školovanje i da svojim uspjesima budu na ponos svojim roditeljima i cijeloj Županiji Posavskoj.

Izvor: Županija Posavska 

blank