blank

Odbornik SNSD-a u Skupštini opštine Šamac Milan Jovanović, koji se utopio u rijeci Savi, biće sahranjen sutra na Novom gradskom groblju.

Opštinska uprava proglasila je sutrašnji dan za Dan žalosti u Šamcu.

Na Dan žalosti spuštaju se zastave na pola koplja na javnim zgradama i javnim mjestima, a neće biti održavani programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera.

“Pozivamo fizička i pravna lica koja obavljaju ugostiteljsku djelatnost, kao i medije koji djeluju na području opštine Šamac, da svoje poslovanje prilagode Danu žalosti”, navedeno je u saopštenju iz opštinske uprave Šamac.

blank

Milan Jovanović bio je odbornik u Skupštini opštine Šamac i profesor geografije u više osnovnih škola na području opštine. On se utopio u utorak, 3. avgusta, u rijeci Savi dok se kupao sa dvojicom prijatelja.

Potraga u kojoj su učestovali pripadnici Republičke uprave Civine zaštite, pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Republike Srpske, pripadnici Civilne zaštite opštine Šamac i ronioci iz Specijalne jednice civilne zaštite iz Modriče trajala je do sinoć u 19.00 časova, kada je i pronađeno tijelo.

Milan Jovanović je rođen 26. maja 1991. u Gradačcu, osnovnu školu i gimnaziju završio je u Šamcu, a 2014. godine Prirodno-matematički fakultet u Banjaluci, Smjer geografija.

Sahrana je zakazana za 14.00 časova na Novom gradskom groblju, a izjave saučešća će se primati od 10.00 do 14.00 časova u porodičnom domu Jovanovića.

 

blank