blank

 

 1. Štab za vanredne situacije opštine Šamac donio je odluku da sve preventivne mjere u cilјu sprečavanja bolesti izazvane virusom korona (COVID 19) na području opštine Šamac a koje su propisane u Zaključku o regulisanju rada trgovinskih, ugostitelјskih, zanatskih, uslužnih i drugih objekata i službi na teritoriji opštine Šamac ostaju na snazi do 21.04.2020.g.

  2. Štab za vanredne situacije sugerisao je Policijskoj stanici Šamac da u skladu sa svojim mogućnostima tokom predstojećeg vikenda dodatno pojača kontrolu mjera donesenih od strane Republičkog štaba za vanredne situacije a tiče se zabrane kretanja u dane vikenda, zabrane javnog okuplјanja, posebno kada su u pitanju igrališta,privatne vikendice i slično.

  3. Podsjećamo građane da je i predstojećeg vikenda na snazi zabrana kretanja licima van njihove opštine prebivališta od subote 12:00 časova do nedjelјe u 18:00 časova.

  4. Na području opštine Šamac do 12 časova 10.aprila 2020. godine nema registrovanih slučajeva obolјelih od virusa korona, a pod propisanim zdravstvenim nadzorom su dvije osobe. Ukupno sa današnjim danom iz zdravstvenog nadzora izašlo je 167 lica.
  Rezultat testiranja dvije osobe od 08.04.2020. g je negativan. U protekla 24 časa, na prisustvo korona virusa izvršeno je testiranje četiri  osobe sa područja opštine Šamac,od kojih su dvije testirane u okviru karantina lokalne zajednice. Rezultati se očekuju tokom naredna dva dana.
  U karantin na graničnom prelazu Šamac trenutno je smješteno 12 lica koja su sa područja Republike Srpske. U karantinu lokalne zajednice koji se nalazi u prostorijama SŠC „Nikola Tesla“ trenutno se nalazi šest osoba koje su sa područja opštine Šamac.
  Od strane Komunalne policije u poslednja 24 časa izvršeno je osam kontrola postupanja po izdatim Rješenjima o strogoj izolaciji i stavlјanju pod zdravstveni nadzor. Sva kontrolisana lica su zatečena na svojim kućnim adresama.

Od strane pripadnika Policijske stanice Šamac nije zabilјežen nijedan slučaj nepoštovanja policijskog časa kao ni kršenja zabrane kretanja licima sa navršenih  65 i više godina.

Opština Šamac

 

blank