blank

Fudbaleri Tekstilca “na mala vrata” započeli su pripreme za predstojeću sezonu i već desetak dana vrijedno rade na sticanju fizičke pripreme, dok trener Dario Purić zajedno sa upravom kluba vrijedno radi na sklapanju tima za predstojeću sezonu.

Sasvim je izvijesno da će ekipa Tekstilca imati poprilično izmijenjen sastav u odnosu na prethodnu sezonu. Golman Aleksandar Simić i pouzdani bek Lazar Vuković karijere nastavljaju u Srbiji, perspektivni Hamzić je novi član Sarajeva, dok je Janušević na pragu federalnog TOŠK-a, ali su njihove zamjene već stigle ili su pregovori sa njima u završnim fazama.

“Jasno nam je da ćemo morati uložiti dosta rada i truda. Prednost je da smo počeli pripreme na vrijeme tako da ćemo da se uigramo i posložimo na najbolji način do početka sezone. Imamo već 6-7 kvalitetnijih igrača koji će „nositi“ ekipu zajedno sa provjerenim domaćim igračima. Nekoliko fudbalera je i na probi, provjeravamo njihove sposbnosti, a ostavićemo mogućnost da dođe još neko vanserijsko pojačanje ako se ukaže prilika s obzirom da je prelazni rok do sredine septembra, kaže šef struke derventskog prvoligaša.

blank

Ekipa će biti spoj mladosti i iskustva, što ove godine zahtijevaju i propozicije prvenstva, s obzirom da 3 igrača ispod 21 godine moraju početi utakmicu. Purić je zadovoljan dosadašnjim tokom priprema iako momci ne treniraju stalno u punom sastavu zbog opravdanih odustava.

“Neki igrači su “roviti” i vraćaju se poslije povreda u formu, ali smo na dobrom putu. Već u subotu nas očekuje prva pripremna utakmica na domaćem terenu protiv Šamca koja će nam bliže reći šta nam treba da bi bili još bolji. Kada svi budemo na okupu imaćemo pristojan „roster“ za dugu sezonu koja je pred nama, i što je najvažnije koja će moći da ispoštuje klupske ambicije, kaže Purić.

Uprava kluba ističe da je ovogodišnji takmičarski cilj plasman u gornji dio tabele.

“Naš cilj je plasman među prvih šest ekipa na tabeli. Smatram i da smo oformili tim koji će se moći nositi sa svima u ligi, što nam je najvažnije, kaže predsjednik kluba Siniša Ružojčić.

 

blank