blank

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj, Sektora kriminalističke policije i Jedinice Žandarmerije Policijske uprave Doboj, 29.02.2020. godine, u jednom ugostiteljskom objektu u Doboju  izvršili su operativno taktičku radnju – raciju, sa ciljem kontrole bezbjednosno interesantnih lica, pronalaska opojne droge, oružja i drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela i prekršaja.

blank

Tokom racije u blokiranom i kontrolisanom prostoru pronađeno je više odbačenih paketića sa bijelom praškastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „spid“ i biljnom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „marihuana“ kao  i odbačeno hladno oružje (nož, bokser). U magacinskom prostoru pronađen je  mobilni telefon na kome se nalazila pripremljena linija od bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „spid“, spremna za konzumaciju.

blank

Ovom prilikom radniku ovog ugostiteljskog objekta uručen je prekršajni nalog iz člana 25. (Posluživanje alkohola) maloljetnim licima a jednom licu je izdat prekršajni nalog za počinjeni prekršaj iz Zakona o oružju i municiji Republike Srpske, kod koga je pronađen i oduzet nož i sprej-suzavac.  

blank

Rad na pronalasku lica koja su odbacila „bokser“ i paketiće sa opojnom drogom je  u toku, saopšteno je iz PU Doboj.

blank