blank

Zaključno sa 05.05.2020. godine 63 korisnika i 24 zaposlena doma za starija lica su testirana na korona virus.

Kod 28 korisnika i 6 zaposlenih prema podacima Instituta za javno zdravstvo RS potvrđena je infekcija korona virusom. Zaposleni su smješteni u republički objekat za izolaciju u Banja Luci. Svi korisnici doma su hospitalizovani na infektivnom odjelu bolnice u Doboju. Tokom dana jedan korisnik doma kod kojeg je potvrđena infekcija korona virusom i koji je hospitalizovan u bolnici u Doboju je preminuo.

Pored lica iz doma za starija lica do sada je kod sedam osoba iz Dervente potvrđena infekcija korona virusom. 

Dva lica su hospitalizovana u UKC u Banja Luci, dva su hospitalizovana u bolnici u Doboju, jedno je na bolničkom liječenju u inostranstvu, jedno je u republičkom objektu za izolaciju, a jedno je danas otpušteno sa infektivne klinike UKC u Banja Luci i upućeno u kućnu izolaciju u trajanju od 14 dana.

Pod nadzorom je ukupno 203 lica. Trinaest lica se nalazi u karantinu, dok je ostalima naložena kućna izolacija ili izolacija u domu.

Tokom prethodna 24 časa četiri lica su stavljena pod zdravstveni nadzor, jedno lice je vozač kamiona i tri su smještena u opštinski karantin. Za četiri lica je istekao period nadzora.

Nalazi testiranja na korona virus tri lica iz opštinskog karantina su uredni. Jedno lice je upućeno na kućnu izolaciju do isteka perioda predviđenog rješenjem republičke zdravstvene inspekcije.

Nalaz još jednog lica koje je bilo u kontaktu sa oboljelim je negativan na korona virus.

Izvršeno je uzimanje uzoraka za testiranje na korona virus za jedanaest lica.

05.05.2020. izvršena je dezinfekcija u prostorijama udruženja penzionera, štamparije Grafika, šumske uprave, katastra, radionica Zavoda Budućnost.

Izvještaj napravljen na osnovu podataka dostupnih HES Derventa  05.05.2020. u 20 časova i 30 minuta.

05.05.2020. 

 

                                                              Milena Bjegović Đujić

  Specijalista epidemiologije

 

blank