blank

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić potpisao je danas ugovore sa 78 stipendista lokalne zajednice, odnosno  68 studenata i 10 učenika nadarenih srednjih škola.

blank

“Obuhvaćeni su svi studenti na državnim fakultetima, svi koji su se prijavili i ispunjavaju uslove, a  danas njih 68 prvi put potpisuju ugovore. Još je 104 djece iz ranijeg perioda i sve ukupno je 182 studnta koje stipendiramo. Oni nikada stipendiju nisu primili poslije prvoga, poenta je da su novci obezbijeđeni i da nisu upitni, tretirani su među prvima za isplatu i nema kašnjenja“, u izjavi novinarima rekao je Simić.

blank

„ Svima njima poručujemo da se u  Derventi puno radi, da se  svi oni imaju gdje vratiti.  Kada se obrazuju , a borimo se, da ih čeka radno mjesto. Derventa je poznata da ima jako visoku stopu zaposlenosti, da je to 7.000 zaposlenih, i vjerujem kada završe školovanje da ih čeka radno mjesto“, dodao je Simić.

blank

Student politologije Katarina Veselinović ističe da je stipendija za nju veliki podstrek za daljnje školovanje.

blank

Visina stipendije za studente iznosi 110, a za nadarene učenike srednjih škola 70 KM.

Planirana novčana sredstva u budžetu lokalne zajednice za 2020. Godinu iznosi 200.000 KM.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Derventa Slaven Pašalić.

Posavske novosti

blank