blank

U drugoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi u Derventi prikupljene su 73 jedinice ove dragocjene tečnosti.

Akciju pod nazivom “Darujmo krv, spasimo život” organizovala je Gradska organizacija Crvenog krsta uz podršku grada Derventa i gradonačelnika Milorada Simića.

Simić je pohvalio organizatora akcije i dobrovoljne davaoce krvi.

“Dogovarali smo se jutros da bude organizovana još jedna akcija do kraja godine”, rekao je Simić novinarima.

On je naveo da je u akciji prikupljeno 30 doza nulte krvne grupe, koja je bila potrebna bolnicama u Doboju i Banjaluci.

“Zadovoljan sam  što ova aktivnost ide korektno, raspitam se kako je i na drugim terenima, te mi bude drago da smo shvatili značaj i valjanost ove aktivnosti“, dodao je Simić.

Simić je istakao da će gradska uprava učiniti sve da akcije budu podržane i u narednom periodu, dodajući da su povećana sredstva u budžetu grada za Gradsku organizaciju Crvenog krsta.

blank

Sekretar Crvenog krsta Derventa Radislav Kujundžić naveo je da se akciji odazvalo 100 davalaca krvi, a da su prikupljene 73 doze ove dragocjene tečnosti.

“Organizujemo tri akcije u toku godine, a ovo je druga. Nema ništa humanije, nema ništa veće nego kada čovjek da krv da bi nekome spasao život”, poručio je Kujundžić.

On je izrazio zahvalnost svima koji su učestvovali u akciji i koji se odazovu pozivu Crvenog krsta da daju krv.

“Zahvaljujem direktoru Centra za kulturu, u kome organizujemo akciju dobrovoljnog davanja, te lokalnoj upravi koja prati naše aktivnosti. Bez finansijske podrške ne bismo mogli da organizujemo sve to i da prema našim humanistima pokažemo znak pažnje darujući im poklon-paket i zahvalni obrok”, rekao je Kujundžić.

On je dodao da su se današnjoj akciji odazvali redovni davaoci krvi, pripadnici Oružanih snaga BiH i jedan broj učenika srednjih škola. 

blank

Posavske novosti 

 

 

blank