blank

Povodom „Nedjelјe djeteta“ načelnik opštine Šamac, Đorđe Milićević i načelnik Službe za društvene djelatnosti i poslove civilne zaštite Mišo Dervenić danas su upriličili tradicionalni, 22. po redu, prijem djece iz Javne predškolske ustanove „Radost“ iz Šamca i Obudovca, te su tom prilikom razmijenili prigodne poklone.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević kaže da već četiri godine u okviru „Dječije nedjelјe“ primaju u posjetu  djecu iz obdaništa, da ga raduje da se u pritekle tri godine povećao broj onih koji pohađaju ovu ustanovi i sada ih ima 150, od čega 100 u Šamcu i 50 u Obudovcu, te da im nedostaju dodatni kapaciteti.

blank

Milićević je napomenuo  da je opština Šamac prije dvije godine iz budžeta izdvojila sredstva  i uz pomoć Vlade RS izgradili organizacionu jedinicu dječijeg obdaništa u Obudovcu.

„Kapaciteti današnjeg obdaništa u Šamcu prevazilaze potrebe. Našom Strategijom ćemo predvidjeti da u narednim godinama izvršimo proširenje kapaciteta, jer imamo oko 50 djece koji dodatno čekaju na prijem u obdanište. Zadatak nam je da stvorimo preduslove kako bi najvećem dijelu zainteresovanih omogućili predškolsko obrazovanje djece“, kaže Milićević.

blank

Milićević je danas obradovao mališane i svu djecu koja ne pohađaju obdanište  podsjetivši ih da je prošle godine najavio projekat „Deset dječijih igrališta“ na području ove opštine koji će za 30 dana početi da se realizuje, dječije igralište u Lugovima, Škariću i dodatno dječije igralište u gradu Šamcu u parku.

„To je  projekat koji smo obećali i u narednih godinu ipo dana  ćemo ga završiti u potpunosti, a to podrazumjeva „10 dječijih igrališta“ na području opštine Šamac.

Direktor Dječijeg obdaništa „Radost“ Radmila Mitrović ističe da je cilј ove manifestacije uspostavlјanje još bolјe saradnje sa lokalnom samoupravom, javnim ustanovama, kao i djecom sa susjednih opština.

blank

Podsjećamo, Dječije obdanište „Radost“ 6. oktobra počelo je obilјežavanje Nedjelјe djeteta maskenbalom na trgu u Šamcu gdje je učestvovalo više od 80 dječaka i djevojčica.

blank

Djeca u raznim kostimima sa svojim vaspitačima pjevali su uz prateću muziku.
Mališani su prodefilovali od zgrade obdaništa, prošli glavnim ulicama grada do gradskog trga, a nakon nastupa su u obdaništu nastavili cjelodnevno druženje.

Direktor Dječijeg obdaništa „Radost“ Radmila Mitrović rekla je da je ovo jedna od njihovih najlјepših i najkreativnih aktivnosti u toku godine, koja tradicionalno okuplјa djecu obdaništa koji zajedno sa svojim vaspitačima učestvuju u kreiranju kreativnih kostima.

blank

blank

„Nedjelјa djeteta pod sloganom „Zajedno možemo sve“ protkana je raznovrsnim sadržajem počev od maskenbala, posjete načelniku opštine, raznih sportskih aktivnosti, crtanja grafita po asfaltu i posjete raznim ustanovama grada Šamca“, kaže Mitrovićeva.

Svetlana Pavlović

blank