blank

Milan Zečević, stolar iz Sijekovca kod Broda izradio je drvenu verziju tenka M-84. Nakon 40 dana neumornog rada uspio je ispuni želju, da svojim rukama napravi maketu tenka.

Zečević se, inače, bavi drvopreradom, a skoro sve slobodno vrijeme posvećuje obradi drveta i inovatorstvu.

“U početku je bila ideja da napravim i motor da bude pokretan, ali zbog velikih troškova odlučio sam na ovu verziju. Tenk M-84 u manjim dimenzijama od drveta lipe. Imao sam matreijala koji nisam imao gdje upotrebiti, bavim se stolarskim poslovima. U bivšoj Jugoslaviji bio sam vesu oklopno mehanizovana jedinica, i volim ta borbena vozila“, kaže za Posavske novosti Zečević.

blank

On dodaje da je sve uradio sam, i da možda neko može i prije 40 dana da napravi istu maketu, ali on to nije radio zbog brzine već zbog ljubavi i želje da napravi.

“Uživam dok stvaram, radionica je moje mjesto odmora i kreativnosti. Rad mi pričinjava zadovoljstvo, a oblikovanje drveta je posebna strast, koju oduvijek volim“, ističe Zečević.

On dodaje da je bilo ponuda da proda svoje djelo, ali se nije dvoumio. Drveni tenk izložen je u blizini porodične kuće, gdje je i radionica ove porodice.

“Dobijao sam 5.000 KM, i nisam pristao. To sam pravio radi sebe i zadovoljstva, da imam. Sve je od drveta osim šarafa sa kojima su spojene gusjenice. Izložen je bio na sajmu u Brodu i Derventi, na druga mjesta nisam išao jer nije baš lako prevoziti tenk“, dodaje Zečević.

Ponosan na svoje djelo, naglašava da tenk još nije dobio konačan izgled. Kako kaže, najteže je bilo napraviti gusjenice i zaobljenu kupolu.

blank

Priznanje: “NAJBOLjA INOVACIJA INOSTA MLADIH 2015” dodijeljena je Zečević Milanu iz Broda – za eksponat “DBD – Drvo blok drvo elementi (blokovi)”

Posavske novosti

blank