blank

Udruženje građana za pomoć  licima  sa posebnim potrebama Šamac danas je podijelilo  47 paketa osnovnih životnih namirnica i sredstva za higijenu svojim članovima, te tri paketa za socijalno ugrožene porodice koje nisu članovi Udruženja. Sredstva su obezbijedili iz svog granta koji imaju u Budžetu Opštine Šamac.

Predsjednik Udruženja građana za pomoć  licima  sa posebnim potrebama Stanislav Milovanović kaže da je Udruženje povodom novonastale situacije izazvane pojavom virusa Korona donijelo odluku da uruči svojim članovima pakete najosnovnijih životnih namirnica,  kao što su prehrambeni proizvodi i sredstva za higijenu.

blank

„Ovo mnogo znači našim članovima  i nadamo se da će to na neki način njima pomoći. Naše Udruženje se finansira iz Budžeta Opštine Šamac, a akciju podjele paketa pomogli su sa po 400 KM preduzeće „Zenit“ i Srđan Mihalјčić, kaže Milovanović zahvalјujući se na donacijama.

On je podsjetio da je nedavno i Market „Đurić“ preko Centra za socijalni rad u Šamcu obradovao paketima malolјetne članove Udruženja.

Udruženje broji 50 članova, a u Kreativnu radionicu Udruženja dolazi 10 djece, koja će nastaviti sa radom nakon prevaziđene situacije sa korona virusom.

Majka člana Udruženja Milka Sjenčić se zahvalila na pomoći, te istakla da je ovoj djeci potrebno da im se neko lijepo obrati i razgovara sa njima, zahvalni su i  za najmanju sitnicu.

Svetlana Pavlović

 

blank