blank

Udruženje dijabetičara “Siofor” organizovalo je danas u Brodu akciju besplatnog mjerenja šećera u krvi, a povodom Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa.

blank

Predsjednik Udruženja Željko Ružojčić potvrdio je Posavskim novostima da je 50 građana iskoristilo akciju besplatnog mjerenja šećera u krvi, i da je kod četvoro lica utvrđena povećana količina šećera krvi.

“Osim preventivnih savjeta koje smo mogli dati na licu mjesta preporučili smo licima koja imaju povećanu količinu šećera da se obrate ljekaru i nastave da kontrolišu nivo šećera u krvi. Naše udruženje je u proteklom vremenu evidentiralo oko 100 dijabetičara na području opštine Brod“, kaže Ružojčić.

On je podsjetio da su svi dijabetičari koje je Udruženje evidentiralo dobili besplatno aparate za mjerenje šećera donirane od farmaceutske kompanije `Medlab`, koja je donirala i 200 aparata i oko 50 kutija trakica.

blank

Prema njegovim riječima, Udruženje ima prostorije za rad u Sportskom centru u Brodu i podršku lokalne zajednice.

Dašanju akciju besplatnog mjerenja šećera u krvi na Trgu patrijarha Pavla u Brodu posjetio je i načelnik opštine Brod Zoran Vidić.

blank

blank

Svjetski dan borbe protiv dijabetesa obilježava se 14. novembra u više od 170 država još od 1991. godine kao odgovor na porast broja oboljelih i prijetnju nekontrolisanog širenja te bolesti.

Posavske novosti 

blank