blank

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić otvorio je nove prostorije Udruženja roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama i osoba sa invaliditetom “Sunce”, koje se nalaze u objektu Centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju “Budućnost”.

blank
Simić je rekao noviarima da Udruženje “Sunce” funkcioniše uspješno i da je i do sada imalo podršku lokalne zajednice.

On je naveo da lokalna zajednica iz budžeta izdvaja 13.000 KM na godišnjem nivou za rad Udruženja i dodatnih 20.000 KM za prevoz djece, nabavku vozila ili realizaciju drugih projekata i aktivnosti.

“Nastojimo da izađemo u susret roditeljima da lakše dovedu djecu do prostorija Udruženja, ali i da funkcionišu”, rekao je Simić, koji je počasni član Udruženja.

On je rekao da je sporazum o korištenju prostorija potpisan na devet godina, sa mogućnošću produžetka, dodajući da u Centru “Budućnost” vode brigu o djeci sa posebnim potrebama i organizuju im dnevni boravak.

blank

Direktor Centra “Budućnost” Vladan Popović rekao je da je riječ o pozitivnom primjeru saradnje republičke ustanove “Budućnost”, lokalne vlasti i nevladinog sektora.

“Naš sistem usluga je napredniji i bolji nego u drugim lokalnim zajednicma. Dolaskom Udruženja `Sunce` u naše prostorije biće novih projekata zajedno sa lokalnom zajednicom”, rekao je Popović.

Predsjednik Udruženja “Sunce” Tatjana Spasojević kaže da će u dnevnom centru boraviti djeca sa najtežim bolestima, odnosno invaliditetima, kao i odrasla lica sa intelektualnim smetnjama.

“Ovo je za nas veliki dan i iskorak u formiranju dnevnog centar za odrasla lica sa umanjenim intelektualnim sposobnostima”, rekla je Spasojevićeva.

blank

Ona je ocijenila da će biti poboljšan kvalitet života svih njihovih članova, dodajući da je ovo projekat vrijedan pažnje, jer svaka osoba zaslužuje i treba da ima svoje mjesto za druženje i bude uključena u sve aktivnosti i pore javnog i društvenog života.

U znak zahvalnosti za pruženu podršku, članovi Udruženja “Sunce” uručili su načelniku opštine Derveta na poklon sliku. 

Posavske novosti 

 

blank