blank

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić potpisao je ugovor o izgradnji vodovoda u selima Žeravcu i Bosanskim Lužanima, gdje će vodu dobiti više od 150 domaćinstava.

Simić je rekao da mještani ova dva sela snositi polovinu troškova izgradnje vodovoda, dok će ostatak biti obezbjeđen iz budžeta opštine.

“Više od 150 domaćinstava u selima Žeravac i Bosanski Lužani će dobiti vodu i to je brojka za prvu fazu, a nadamo se da će poslije još više domova biti dio projekta”, rekao je Simić novinarima.

On je najavio i izgradnju vodvoda u osinjskom kraju, gdje će priključak na vodovod dobiti oko 900 korisnika.

blank

Simić je rekao da je već polovina ruralnog dijela opštine Derventa snabdjevena pitkom vodom.

Predsjednik građevinskog odbora za vodovod u Bosanskim Lužanima Dalibor Dlakić izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem ugovora, a posebno zbog toga što pripreme za ovaj projekat traju već nekoliko godina.

“Riječ je o projektu koji rade zajedno mjesna zajednica Žeravac koja je nastanjena hrvatskim stanovništvom i mjesna zajednica Bosanski Lužani gdje živi srpsko stanovništvo, a tu je i jedno naselje u kojem žive raseljena lica”, kaže Dlakić.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i predsjednik lokalne skupštine Marijan Kljajić koji je naveo da je u protekle četiri godine urađeno mnogo u selima derventske opštine kada je riječ o obnovi kuća i infrastrukture. 

 

blank