blank

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević danas je razgovarao sa šefom kancelarije BH MAKA Banja Luka Bojanom Klepićem o realizovanim i budućim projektima deminiranja na ovom području.

Dogovoreno je da u mjesecu oktobru započne realizacija deminiranja u mjesnim zajednicama Batkuši i Brvniku.

Milićević kaže da je ovo jedna od redovnih posjeta BH MAKA gdje su napravili rekapitulaciju projekata koji su tokom ove 2021. godine realizovani na ovom području, a  koji su napravili značajne pomake kada je riječ o deminiranju ovog područja i bezbijednosti lokalnog stanovništva.

„Sa započetim projektima na području Kornice, koje su završeni tokom ovog mjeseca, na području mjesnih zajednica Batkuše i Brvnika očekuje se otvaranje dva zadatka ukupne površine 21.000 m2 u oktobru mjesecu“, kaže Milićević.

On je dodao da od 2006. godine zaklјučno sa 2021. godinom na ovom području deminirano preko 6.400.000 m2.

„To ukazuje na činjenicu da je ovo vrlo važan posao koji ćemo završiti. Krajem mjeseca oktobra  mi ćemo imati još jednu posjetu predstavnika BH MAKA čime bi ušli u završnu fazu završetka procesa deminiranja cijelog područja opštine Šamac u narednoj godini koje je ugroženo minama“, kaže Milićević.

blank

Šеf kancelarije BH MAKA Centra za uklanjanje mina Banja Luka Bojan Klepić ističe da su se dogovorili da uđu u realizaciju dva zadatka na opštini Šamac u oktobru mjesecu, te da se  realizacijom ova dva zadatka i zadatka MSP koji je u izradi za opštinu Šamac, a koji je predviđen naredne godine biti oslobođeno ovo područje od minsko eksplozivnih sredstava, kompletna sumnjiva površina na mine.

Svetlana Pavlović

 

blank