blank

Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice /TVJ/ Derventa danas su oglašavanjem sirena sa nekoliko vozila u krugu Vatrogasnog doma odali pošast čuvenom srpskom hirurgu Miodragu Laziću, koji je danas sahranjen u Nišu.

blank

Starješina TVJ Derventa Slaven Pijetlović je potvrdio da su vatrogasci iz Dervente pridružili se aktivnosti kolega Republike Srpske, i tačno u 14,00 časova, u trajanju od 30 sekundi, odali poslednji pozdrav velikom humanisti i srpskom rodoljubu.  

Ulicama Dervente 15. aprila  je sa pokretnog razglasa emitovan “Marš na Drinu” u čast preminulog ljekara iz Niša Miodraga Lazića, velikog isrpskog rodoljuba koji je spasao veliki broj života srpskih civila i vojnika tokom odbrambeno-otadžbinskog rata.

blank

Ovaj čin iskazivanja poštovanja legendarnom hirurgu, koji je spasavao i živote srpskih boraca iz Dervente, organizovali su načelnik opštine Milorad Simić i Udruženja iz odbrambeno-otadžbinskog rata iz Dervente.

Razglas je ulicama grada prošao u 20.00 časova, a građani su izašli na terase stanova i kuća, u dvorišta, i odali poštu doktoru Laziću.

U posljednjoj poruci javnosti potpisanoj sa “Doktor Laza – hirurg napaćenog srpskog naroda”, Lazić je naveo da mu je posljednja želja da bude ispraćen pjesmom “Marš na Drinu”.

Doktor Lazić preminuo je 14. aprila u Nišu od posljedica virusa korona. Vijest o njegovoj smrti dočekana je sa velikim žaljenjem u Srbiji, Republici Srpskoj i svuda gdje žive Srbi, jer je život nesebično posvetio svom narodu.

Posavske novosti 

blank