VIDIĆ: BORS PREPREKA ONIMA KOJI SU SPREMNI DA RIZIKUJU SRPSKU

0
31
blank
blank

Neki pojedinci i političke partije su zbog lične promocije i interesa, nažalost, spremni da rizikuju i svetinju – Republiku Srpsku, ali u toj namjeri imaju veliku prepreku koja se zove Boračka organizacija Srpske, izjavio je Srni član Koordinacionog odbora Boračke organizacije regije Doboj Zoran Vidić.

Vidić je istakao da Boračka organizacija u kontinuitetu radi na stvaranju pretpostavki za definisanje vitalnih nacionalnih interesa i postizanje širokog društvenog koncenzusa oko istog, a sve s ciljem očuvanja Republike Srpske i ispunjavanja obaveze prema onima koji su dali svoje živote za Srpsku, kao i prema budućim generacijama koje imaju prava da žive u slobodnoj Republici.

On je napomenuo da je svih osam boračkih organizacija regije Doboj ocijenilo kao nekorektnu izjavu Radislava Dončića, kojom je prozvao Boračku organizaciju Republike Srpske /BORS/ i zatražio ostavku predsjednika Organizacije Radana Ostojića.

blank

Vidić je rekao da boračke organizacije regije Doboj daju punu podršku i povjerenje Ostojiću da se na pravi i dostojanstven način bori za bolji status boraca.

“Žao nam je što su naši borci izmanipulisani jer navodno okupljalje boraca, predvođeno Dončićem, valjda je trebalo da bude usmjereno na visinu boračkog dodatka, a ne na prikupljalje političkih poena i uplitanje politike. Pitanje boračkog dodatka nije od juče, nije od septembra, to je pitanje za koje se Boračka organizacija Republike Srspke zalaže godinama”, podsjetio je Vidić, koji je i predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Brod.

Vidić je naglasio da su sada stvoreni uslovi za jedinstveni borački dodatak i povećanje boračkog dodatka, a da se odjedanput, kao “grom iz vedar neba” pojavljuju neki novi zahtjevi.

“Ti zahtjevi nisu neopravdani, ali nisu ni da se rješavaju na ovako providan način. Očigledno je da nekim politikama smeta Boračka organizacija i njena tridesetogodišnja uloga u očuvanju stabilnosti, pozivanju na slogu i jedinstvo srpskog naroda”, rekao je Vidić. 

 

blank