blank

Danas, 16. ožujka, općinski načelnik Stjepan Piljić održao je sastanak stožera civilne zaštite općine Domaljevac-Šamac na temu trenutnog stanja u vezi koronavirusa i propisanih preventivnih mjera koje se odnose između ostalog i na područje općine Domaljevac-Šamac.

Nema novih osoba sa simptomima koji upućuju na koronavirus. Osoba za koju je jučer potvrđeno da je pozitivna dobro se osjeća, stabilna je i nalazi se pod nadzorom u izlocijskoj sobi županijske bolnice u Orašju.

blank

O svim detaljima sa trenutnom situacijom na području naše općine izvjestio je ravnatelj doma zdravlja dr. Mario Pranjić koji je naglasio da se nalazimo u ozbiljnoj situaciji i da odgovornošću svih nas možemo doprinijeti da se smanji rizik. Također je ovim putem poručio osobama kojima je određena samoizolacija da se prema uputama koje su dobili iste i drže.

Naši sumještani koji su došli iz posebno rizičnih europskih zemalja a koji nisu dobili rješenja o samoizolaciji mole se da se jave u zdravstvenu ustanovu kako bi se mogao vršiti nadzor nad njihovim zdravstvenim stanjem.

Općinski stožer civilne zaštite će zasjedati svakodnevno kako bi se redovito pratilo stanje i na vrijeme poduzimale potrebne mjere.

Općina Domaljevac- Šamac

blank