blank

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić saopštila je danas da je Štab za vanredne situacije donio novi set mjera koje će biti na snazi sedam dana radi sprečavanja širenja virusa korona u zajednici.

“Najznačajnije je da smo danas odlučili zabraniti rad ugostiteljskih objekata za ishranu i piće, uključujući objekte koji posluju samostalno ili u okviru drugih objekata u kojima se obavlja privredna djelatnost, kao što smo imali i ranije, u šta spadaju i kafane na benzinskim pumpnim stanicama i sličnim objektima”, rekla je Gašićeva novinarima u Banjaluci nakon sjednice Štaba.

blank
Ona je navela da je zabranjeno obavljanje zanatskih i uslužnih djelatnosti čiji obavljanje znači neposredsan kontakt sa korisnicima, a radi se o neposrednom krajnjem kontaktu u šta su uključeni frizerski saloni i drugi tretmani za uljepšavanje, djelatnosti za njegu i održavanje tijela.

Gašićeva kaže da je zabranjen rad i bazenima, velnes i spa-centrima, posebno i u sklopu ugostiteljskih objekata za smještaj, kao i skijalištima i ski-centara, te trgovačkih centara gdje ima više trgovačkih objekata zajedno.

Ona je napomenula da je zabranjen i rad priređivačima igara na sreću, osim priređivačima internet igara i lutrijskih igara na sreću, kao i klasične tombole, te da neće raditi ni ustanove kulture.

Prema njenim rječima, cilj ovih mjera je da se veći broj ljudi ne zadržava na jednom mjestu.

“Svi smo u predhodnim danima apelovali na građane da se drže propisanih mjera, da zajedničkim djelovanjem i odgovornim ponašanjem sprečimo širenje virusa korona, a stavari nisu sjajne”, navela je Gašićeva.

Ona je rekla da je Štab u stalnom zasjedanju i prati situaciju i ukoliko bude situacija zahtjevala donosiće i druge mjere. 

 

blank