blank

Nenad Šormaz iz Brčkog i Stefan Mirković iz Ljiga (Srbija) u muškoj konkurenciji i kod djevojaka Anđelka Radišković iz Doboja u paru sa Tamarom Đapom iz Šipova, pobjedinici su 22. Međunarodnog tunira u odbojci na pijesku “Derventa open 2022”.

U finalnom susretu, Šoramz i Mirković bili su bilji od para Vlastimir Lukić/Aleksa Šarović (Novi Sad) sa 2:0 (21:18; 21:12) , te su tako odbranili lanjsku titulu.

– Na ovom turniru učestvujem po drugi put i odbranio sam titulu sa svojim partnerom koju smo osvojili prošle godine, tako da pre svega želim njemu da čestitam i mislim da je on najuspešniji igrač koji je igrao u Derventi sa šest uzastopnih titula što je izvanredan rezultat. Utisci o turniru su zaista fenomenalni i mogu slobodno da kažem da je i meni i partneru ovo najdraži turnir, kazao je  Mirković, a drugoplasirani u ovoj konkurenciji Aleksa Šarović takođe je pohvalio organizaciju turnira.

blank

– Čestitao bih protivničkoj ekipi koja je iskusnija ekipa, odigrali su sjajan meč i nisu ni set izgubili. Po prvi put učestvujem na ovom turniru, a ovo mi je tek drugi turnir na pesku. Odličan turnir, prelep grad i vidimo se sledeće godine, rekao je Šarović.

Nešto veća borba vodila se u finalu kod djevojka gdje su nakon tri seta igre (21:19; 13:21; 15:10) Radišković i Đapa stigle do pobjede nad parom Sonja Udovčić i Jelena Šakotić (Banja Luka/Derventa).

blank

Radiškovićeva je nakon zlata u Derventi, imala riječi hvale za domaćina i cijelu organizaciju, te se osvrnula na sjajan rezultat koji su napravile.

– Ponovo smo osvojile zlato, ja nakon 9, a moja partnerka Tijana Đapa nakon dvije godine i veoma smo zadovoljne, iako smo imale uspona i padova, što je svakako očekivano, s obzirom da nastupamo prvi put u paru, istakla je Radišković, na koju se nadovezala Đapa kazavši kako je turnir u Derventi  svake godine sve bolji i bolji.

– Uvijek nam pruži nešto novo, a ove godine igralo se na dva terena i stvarno mogu da kažem da su organizacija i domaćinstvo odlični. Planiramo nastupiti u Modriči i Maglaju, navela je Đapa koja je po četvrti put osvojila derventski turnir igrajući sa različitim parom.

I ove godine turnir je okupio ekipe iz cijele BiH, ali i Srbije, ukupno njih 27.

-Zadovoljstvo mi je istaći da smo i ove godine uspješno organizovali turnir „Derventa open“ koji je i ove godine imao međunarodni karakter zahvaljujući dolasku ekipa iz Beograda i Novog Sada. Imali smo 14 ekipa u muškoj i 13 u ženskoj konukrenciji. Odlična odbojka viđena je u Gradskom parku, pored rijeke Ukrine, a ove godine prednost je bila i dva terena uređena za susrete turnira. Imali smo odličnu atmosferu oba dana, a imali smo mogućnost da igramo i u večernjim terminima, posebno prvog dana kada je sve završeno poslije 22 časa. Ono što je karakteristika turnira jeste da imamo standardne igrače, koji dolaze iz godine u godinu, decenijama, a posebno treba istaći šestostrukog osvajača Nenada Šormaza koji je napustio turnire u Hrvatskoj da bi zaigrao u Derventi i drugima gradovima kod nas. Nagradni fond i ove godine bio je 2500 KM i taj nagradi fond ne privlači više toliko igrače, koliko gostoprimstvo organizatora, kazao je Slobodan Živanić portparol tunira, čiji je organizator bio Odbojkaški klub Derventa.

– Zadovoljstvo je veliko jer smo imali turnir međunarodnog karaktera. Među ukupno 27 ekipa imali smo nekoliko ekipa iz Srbije, a kao organizatori veliku zahvalnost dugujemo gradu Derventa i privrednicima koji su pomogli organizaciju turnira, poručila je Jelena Kojić, član Upravnog odbora OK Derventa.

blank

Kao i svih ranijih godina, grad je podržao ovu manifestaciju, a nagrade najboljima je uručio Siniša Jeftić, zamjenik gradonačelnika Dervente.

– Svakako, lokalna zajednica daje podršku ovom turniru, prije svega zbog njegovog kontinuiteta koji traje već 22 godine. Možemo reći da je jedan od rijetkih turnira u okruženju koji toliko traje. Čestitam organizatoru i učesnicima, nadamo se  da će se turnir nastaviti održavati i dalje i da smo bili dobri domaćini našim gostima, poručio je Jeftić.

Muška konkurencija:

Polufinale:

Nenad Šormaz/Stefan Mirković (Brčko) – Rajko Lajić/Mladen Makivić (Gradiška)  2:0 (21:10; 21:18)

Borko Ilić/Dušan Kuzmanović (Banja Luka) – Vlastimir Lukić/Aleksa Šarović (Novi Sad) 0:2 (15:21; 15:21)

Utakmica za 3. mjesto:

Rajko Lajić/Mladen Makivić (Gradiška) – Borko Ilić/Dušan Kuzmanović (Banja Luka) 2:1 (21:19; 19:21;15:8)

Finale:

Nenad Šormaz/Stefan Mirković (Brčko) – Vlastimir Lukić/Aleksa Šarović (Novi Sad) 2:0 (21:18; 21:12)


Ženska konkurencija:

Polufinale:

Milica Beljanski/Anja Meseldžić (Novi Sad) – Anđelka Radišković/Tamara Đapa (Doboj/Šipovo) 0:2 (16:21; 19:21)

Jelena Ninković/Zorana Makivić (Derventa) – Sonja Udovčić/Jelena Šakotić (Banja Luka/Derventa)  0:2 (13:21; 11:21)

Utakmica za 3. mjesto:

Milica Beljanski/Anja Meseldžić (Novi Sad) – Jelena Ninković/Zorana Makivić (Derventa) 2:1  (21:14; 16:21; 15:11)

Finale:

Anđelka Radišković/Tamara Đapa (Doboj/Šipovo) – Sonja Udovčić/Jelena Šakotić (Banja Luka/Derventa) 2:1    (21:19; 13:21; 15:10)

 

blank