blank

Mjere obrane od poplava na području Oraške i Srednje Posavine u Županiji Posavskoj nakon rekonstrukcije savskoga nasipa sada su podignute na značajnu višu razinu, zajednički su konstatirali predstavnici mjerodavnih institucija koje su jučer (28.11.) obišli četiri dionice nasipa na kojima su obavljani radovi.

blank

Područje su obišli predstavnici Delegacije Europske unije, Agencije za vodno područje rijeke Save Sarajevo, izvođača i nadzora radova, čime su radovi primljeni, a projekt završen. Svi su izrazili zadovoljstvo što su radovi uspješno okončani. U projektu je rekonstruirano ukupno 16 km savskoga nasipa i dovedeno u potreban stupanj zaštite.

-Sa radošću možemo konstatirati da su završeni poslovi na rekonstrukciji nasipa na području Oraške i Srednje Posavine čime je sigurnost ovoga područja od eventualnih poplava na puno višem stupnju, izjavio je direktor Županijske uprave civilne zaštite Ilija Jezidžić koji se svim sudionicima ovoga projekta obratio prigodnim riječima zahvale i profesionalno odrađenog posla. Istaknuo je kako je ovo projekt od životne važnosti za Županiju Posavsku.

Županija Posavska

blank