blank

Zahvaljujući brzoj reakciji građana i policije u Derventi je spašena ostavljena beba u haustoru stambene zgrade u Derventi. 

Bebu je prva  primjetila  čistačica kafića Mirjana Jevtić oko 5.20 časova.

blank

“Kada sam došla na posao, u prolazu zgrade koji se nalazi odmah pored kafića  ugledala sam korpu za bebe sa ručkama. U prvi mah pomislila sam da su se djeca igrala i ostavila je u prolazu. Otključala sam vrata od kafića da upalim svjetlo i zatim ulazi momak i pita me: Jesi li vidjela ovo? Rekla sam da jesam, i da zove policiju. Kada smo izašli čuo se plač bebe, zaista jeziv osjećaj, kaže u izjavi za Posavske novosti  Mirjana Jevtić.

Ona dodaje da je momak što je zvao policiju žurio na posao, i da je ona ostala da sačeka dolazak policije.

“Beba je bila u korpi, dekicom zašuškana. Dok sam čekala policiju minuta je bila kao sat. Nisam smjela da priđem i uzmem bebu. Policija je brzo došla i bebu su odvezli u Hitnu pomoć, kaže Jevtić.

blank

Policijski službenici Policijske stanice Derventa, 24.01.2020. godine, operativnim radom na terenu postupajući po prijavi da je istog dana u jutarnjim časovima pronađena napuštena beba u haustoru stambene zgrade u Derventi,  u roku od dva sata identifikovali su lice inicijala V.N. iz Devente, za koje postoji osnov sumnje da je izvršilo navedeno krivično djelo, saopšteno je iz PU Doboj. 

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu „Napuštanje djeteta“ iz člana 188. Krivičnog zakonika Republike Srpske, a o svemu je obaviješten i nadležni centar za socijalni rad.

Nakon dokumentovanja i komlpetiranja predmeta protiv lica inicijala V.N. će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu.

Dječak stabilno

Šef Službe pedijatrije u dobojskoj bolnici „Sveti apostol Luka“ Miroslav Jović  izjavio je novinarima da je dječak koji je pronađen u Derventi starosti oko mjesec dana.

“Dječak je dobrog opšteg zdravstvenog stanja, nije pothranjen, niti promrzao i težak je oko 3,5 kilograma”,  rekao je Jović.

Prema njegovim riječima, dječak se nalazi na Odjeljenju pedijatrije, gdje će se o njemu brinuti do odluke nadležnog Centra za socijalni rad u Derventi

Posavske novosti 

blank