blank

Policijski službenici Policijske uprave Doboj, u periodu od 23. do 29.10.2020. godine, realizovali su operativnu akciju kodnog naziva „Zolja“  koja je bila usmjerena na presijecanje lanca nezakonite trgovine vatrenim oružjem, a u sklopu koje su lišena slobode lica inicijala A.R. iz Italije i lica inicijala J.M., D.M. i  J.N., svi sa područja grada Doboja.          

blank

Na osnovu naredbe Osnovnih sudova Modriča i Doboj, izvršen je pretres na jednoj lokaciji na području opštine Modriča i na tri lokacije na području grada Doboja, prilikom čega je  pronađeno i oduzeto: pet ručnih raketnih bacača (zolja), 48 ručnih bombi, 24 tromblonske mine, vojna snajperska puška, dva lovačka karabina, dvije vojne poluautomatske puške, luk sa strijelom, nož od automatske puške, skraćena puška (kratež), improvizovani pištolj, veća količina metaka različitog kalibra, mobilni telefoni, veći iznos novca i drugi predmeti.

blank

blank

Nad licima  inicijala A.R., J.M. i D.M.  je izvršena kriminalistička obrada i isti su uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu juče predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj, dok je nad licem inicijala J.N. u toku kriminalistička obrada nakon čega će istio biti predato u dalju nadležnost OJT Doboj.

PU Doboj

 

blank