blank

Поступајући по Oдлуци Владe Републике Српске о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона у Републици Српској,  одржана је сједница Штаба за ванредне ситуације општине Брод  на којој су донесени закључци о превентивном дјеловању у наредном периоду с нагласком да нема потребе за било каквом паником међу становништвом.

Поред руководства општине састанку су присуствовали представници јавних установа и предузећа, Полицијске станице Брод, Јединице граничне полиције Брод, Дома здравља и Одсјека за послове заштите и спасавања општине Брод. 

blank

Истакнуто је да ће се поштовати све наредбе и препоруке које су, због појаве корона вируса, издале надлежне службе у Републици Српској.

Начелник општине Брод и командант штаба Илија Јовичић истакао је да ће превентивно бити извршена и дезинфекција граничног прелаза у Броду као и набавка додатних средстава за дезинфекцију која би била постављена на мјестима гдје се појављује већи број људи.

Такође, истакнуто je да ће бродски Дом здравља предузети све мјере и радње према упутству Министарства здравља Републике Српске у случају појаве корона вируса.

Подсјетио је да ће грађани о свим активностима које се проводе на територији општине Брод на вријеме бити обавијештени путем Радио Брода.

Суграђанима, који су у протеклих 14 дана боравили на подручјима гдје влада епидемија, упућен је позив да, уколико примијете било какве симптоме грипа, обавезно телефонски контактирају свог породичног љекара или службу хитне медицинске помоћи на сљедеће бројеве телефона:

-124

-053/612-180

-066/004-137

Општина Брод

blank