blank

Градска Борачка организације Дервенте обиљежила је данас крсну славу Митровдан, славским обредом који је одржан у просторијама ресторана Центра за културу.

Предсједник Градске борачке организације Чедо Вујичић рекао је да је на недавно одржаној сједници скупштине ове организације утврђен сет закључака који се односе на побољшање стандарда припадника борачких категорија.

„ Кључна је измјена Закона о правима бораца, а у оном дијелу закључака који се односе на локалну заједницу, имамо пуну подршку надлежних. Градска борачка организација броји око 4.000 чланова“, у изјави новинарима рекао је Вујичић.

 Према његовим ријечима на подручју Дервенте данас живи  3.127 категоризованих бораца од прве до десете категорије од којих је 1.741 разврстано у прву и другу категорију.

„Такође, данас живи 730  ратних војних инвалида од којих су њих 44 инвалиди прве и друге категорије, односно тешки инвалиди. Животе је током Одбрамбено – отаџбинског рата дало 608 бораца са овог подручја или су њихове породице доселиле овдје „ рекао је Вујичић.

blank

Славској свечаности присуствовао је градоначелник Дервенте Милорад Симић који је рекао да је прошло 29 година од Одбрамбено – отаџбинског рата и погибије 608 мјештана Дервенте, те да сјећање на њих не смије да изблиједи.

„ Да ли знате шта би за Дервенту значило да је тих 608 људи засновало своје породице? Нажалост, кроз историју нас прати та клетва, да нам мањка потомства. Међутим, можемо да их не заборавимо и да обратимо пажњу на њихове породице, на њихову дјецу и родитеље. Моје мишљење је да то чинимо поприлично ваљано“, у изјави новинарима рекао је Симић.

Обиљежавању крсне славе Градске борачке организације присуствовали су и чланови организације, те друге званице.

 

blank