blank

У Брод је стигло 16 дјеце из Грачанице са Косова и Метохије, који ће у овој локалној заједници боравити у седмодневној посјети код вршњака.

Дјеца су ученици седмог разреда ОШ „Краљ Милутин“, а у  пратњи ученика су двије наставнице Дијана Милкић и Бојана Секулић.

blank

Шеф кабинета начелника општине Вања Николић дочекао је дјецу испред спортско-културног центра, те навео да општина Брод већ неколико година активно учествује у пројекту ”Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске”.

„Захвалио бих се родитељима и директору основне школе ”Свети Сава”, као и свим грађанима који ће бити домаћини овој дјеци седам дана“, рекао  је Николић.

Он је додао да ће општина обезбиједити све што је потребно да би дјеци боравак у Броду био што угоднији, а дјеца ће имати и бесплатан улаз на Градске базене.

Директор основне школе ”Свети Сава” Брод Брано Гојковић, нагласио је да су и ученици и њихови родитељи са задовољством прихватили да буду добри домаћини дјеци са Космета која ће боравити у Броду.

blank

Наставница из Грачанице Бојана Секулић је истакла да су осјећања која преовладавају код дјеце и особља прелијепа, те да свега овог не би било да није људи великог срца какво имају људи Републике Српске.

„Такође, хвала и породицама које су нас заиста срдачно прихватиле. Имамо само ријечи хвале“, рекла  је Секуловићева.

У оквиру седмодневног боравка дјеце са Косова и Метохије у општини Брод, планиран је и званични пријем код начелника општине, као и одлазак у Бања Луку.

 

blank