blank

Полицијски службеници Полицијске управе Добој на подручју територије коју оперативно покривају, због непоштовања Закључка Републичког штаба за ванредне ситуације о ограничењу и забрани кретања лица, у протекла 24 часа санкционисали су укупно шест лица из Добоја.

Од укупног броја, четири лица су санкционисана због кретања за вријеме полицијског часа у периоду од 20, 00 до 05, 00 часова, док су два лица са навршених  65 и више година живота, санкционисана због кретања  у периоду од 00, 00 до 24, 00 часа.

Наведеним лицима су уручени прекршајни налози из члана 22. Закона о јавном реду и миру Републике Српске.

Полицијској станици Теслић, 02.03.2020. године, пријављено је да је лице иницијала Д.Г. са подручја општине Теслић упутило пријетеће ријечи општинским инспекторима из Теслића, који су дошли до породичне куће наведеног због провјере да ли се наведено лице и чланови његове породице налазе  у кућној изолацији, којима је иста наложена од 29.03.2020. године. О наведеном је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој који се изјаснио да наведено има обиљежје кривичног дјела „Спречавање службених лица у вршењу службене радње“. Рад по наведеном је у току.

Полицијска управа Добој апелује на грађане да поштују Закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19) у Републици Српској, а којим се прописују ванредне мјере у циљу превенције ширења вируса корона „SARS-CoV-2“ и „COVID-19“ болести на територији Републике Српске.

 ПУ Добој

blank