blank

Начелник Одјељења за привреду и инспекцијске послове, Предраг Недић, изјавио је да је за дератизацију и дезинсекцију на подручју општине Шамац у овој години планирано 63.000 КМ, од чега за дезинсекцију 49.000 КМ а прољећну и јесењу дератизацију 14.000 КМ.

Он каже да уколико буде потребно више средстава општина Шамац ће ребалансом буџета издвојити више новца за спровођење ових мјера.

„Овај износ из године у годину варира из разлога што изађемо на терен, почнемо проводити одређене активности а временски услови се промјене. Неке активности морамо прекинути и наставити касније, затим због наглог повећања температуре дође до прекобројности комараца и онда морамо те активности понављати више пута, некада на цијелом подручју општине, а некада на подручју појединих мјесних заједница“, каже Недић.

blank
Начелник Одјељења за привреду и инспекцијске послове, Предраг Недић

Он напомиње да ће за запрашивање комараца бити задужени специјализовани тимови предузећа или установе који су изабрани у складу са Законом о јавним набавкама, а подршку ће пружити Цивилна заштита општине Шамац.

„Сви који су оспособљени и овлаштени за те послове имају лиценце они се пријављују и тендерском документацијом врши се избор најповољнијег понуђача. Што се тиче дератизације ми смо увјек имали добру сарадњу са нашим Домом здравља, тако да су они задужени за спровођење мјера дератизације“, наглашава Недић.

Одборници Скупштине општине су на јануарском засиједању донијели Програм мјера за спречавање и сузбијање, елиминацију и ерадикацију заразних болести, а сагласност су добили од Института за јавно здравство РС.

Светлана Павловић

blank