blank

Невесињац Урош Гутић који наступа за Атлетски клуб “Борац“ из Бањалуке и Оливера Јевтић из Атлетског клуба „Младост“ из Ужица, побједници су 3. Бродске уличне трке на 5.000 метара за сениоре и сениорке.

Старт и циљ трке био је на Тргу Патријарха Павла, гдје су најбољим такмичарима уручене медаље и новчане награде.

Гутић, који је актуелни шампион БиХ на 5.000 метара, стазу у Броду, централним градским улицама, истрчао је за петнаест минута и три секунде.

-Учествујем на великом броју уличних трка у БиХ и региону, трчим на 3.000, 5.000 и 10.000 метара. Одушевљен сам атмосфером у Броду, одлична и јака конкуренција, велики број публике, феноменално. Све похвале организатору,- рекао је Гутић након трке.

blank

Друго мјесто у мушкој конкуренцији, са четири секунде заостатка за Гутићем, освојио је Кенијац Стенли Кипруто, а треће Млађан Самарџић из АК “Маратон“ Брчко (0:15:55).

Организацију „Бродске уличне трке“ похвалила је и побједница у женској конкуренцији Оливера Јевтић, најбоља српска атлетичарка, вицешампионка Европе у маратону и државна рекордерка у једанаест тркачких дисциплина. Стазу у Броду истрчала је за седамнаест минута и једну секунду.

– Први пут сам у Броду. Стварно прелијепа атмосфера. Задовољна сам постигнутим резултатом и све похвале за организацију трке која је била на веома високом нивоу,- истакла је Јевтић.

Друга је кроз циљ, са педесетпет секунди заостатка за Јевтићком, прошла Слађана Стаменковић чланица АК“Црвена звезда“ из Банатског Брестовца, док је трећа била Инес Јозић из Ултрамаратон клуба „Мазатор“ из Славонског Брода (0:18:36).

Организатор трке била је Туристичка организација општине Брод, док је генерални покровитељ била општина Брод.

blank

Зоран Видић, начелник општине, истакао је да је једно од опредјељења локалне управе управо и подршка организовању оваквих спортских манифестација које као примарни циљ имају популаризацију спорта и здравог начина живота посебно код наших најмлађих суграђана.

И овогодишња манифестација имала је међународни карактер. Поред тркача из атлетских клубова из Републике Српске учествовали су и такмичари из Србије, Хрватске и Кеније.

Горан Вукојевић, директор бродске Туристичке организације навео је да је укупно у трци, на 5 километара и три дјечије трке, учествовало око 250 такмичара.

-Улична трка у Броду полако али сигурно постаје препознатљив бренд којим нашу општину представљамо у најљепшем свјетлу, – оцјенио је Вукојевић захваливши се општини Брод и свима који су допринијели да овај спортски догађај буде организован на највишем нивоу.

Након главне трке на пет километара, одржане су још три трке на 100, 200 и 400 метара за млађе категорије, дјевојчице и дјечаке, предшколског и основношколског узраста. Најбољи су награђени медаљама и пригодним поклонима које је обезбједила општина Брод.

Троипочасовни програм на Тргу Патријарха Павла, презентацијом вјештина, употпунили су чланови клуба Aикидо самоодбране “Брод“ , Карате клуба “Полет“, Физио центра и ритмичке секције ОШ “Свети Сава“.                 

blank

Б.К. / Радио Брод 

Резултати по категоријама:

Дјевојчице – узраст од 4 до 6 година                    

 1. Тијана Станишић                                                   
 2. Теодора Игњатић                                                  
 3. Марија Милановић            

Дјечаци – узраст од 4 до 6 година

 1. Ђорђе Ристанић
 2. Вук Дуроња
 3. Лазар Видић

Дјевојчице – узраст од 7 до 10 године                

 1. Теодора Дуроња                                                  
 2. Матеа Благојевић                                                 
 3. Теа Ружојчић        

Дјечаци – узраст од 7 до 10 година

 1. Ђорђе Трнинић
 2. Милош Ружојчић
 3. Илија Ружојчић

Дјевојчице – узраст од 11 до 14 година                 

 1. Ивана Јаћимовић                                                  
 2. Анђела Јелић                                                            
 3. Милица Пено      

Дјечаци – узраст од 11 до 14 година

 1. Марко Теофиловић
 2. Даворин Дрљача
 3. Дражен Теодосић  

 

blank