blank

Данас је одржан oперативни састанак Штаба за ванредне ситуације везано за оспособљавање општинског карантина, услова боравка особа за које се након тестирања утврдило да су негативни на корона вирус.

У складу са закључком Републичког штаба за ванредне ситуације о уступању школских објеката за општинске карантине, општински штаб је одлучио да премјести карантин са садашње локације у Спортско-културном центру у спортску дворану СШЦ „Никола Тесла“, гдје постоје пуно бољи услови за боравак.

blank

„Без обзира на труд који смо уложили да тениску дворану у Спортском центру прилагодимо и уредимо да пружа могућност боравка за више људи, оног тренутка када је Републички штаб за ванредне ситуације донио одлуку да се на располагање ставе просторије школа за смјештај ових лица, обишли смо просторије у средњој школи и закључили да су услови боравка у тим просторијама много бољи“, рекао је командант штаба за ванредне ситуације Илија Јовичић.

Корисници карантина имаће све услове потребне за боравак од 14 дана, кревете, нову постељину, санитарне чворове, туш кабине, интернет, телевизију и три топла оброка дневно.

Општина Брод

blank