blank

Oд 30. априла до 4. маја у Дому за бригу о старијим лицима „Златни Луг“ тестирањем је утврђено да је на вирус корона позитивно шест радника и 28 корисника.

Ради се о 13 особа из Дервенте, пет из Брода, четири из Добоја, три из Прњавора и по једној из Тузле, Маглаја и Зворника.

Нажалост, једна корисница услуга овог дома преминула је у добојској болници. Ради се о осамдесетпетогодишњакињи која је била заражена вирусом корона, али је имала више тешких болести. До појаве ове ситуације, број заражених лица у Дервенти био је изузетно мали, с обзиром на чињеницу да највећи број привредних субјеката који запошљавају већи број радника није или је само на кратко прекидао процес рада.

Руководство Дома за старија лица „Златни Луг“, према информацијама којима располаже Штаб за ванредне ситуације општине Дервента, од почетка појаве корона вируса примјењује све препоручене мјере за заштиту и спрјечавање ширења вируса.

Нажалост, догодила се ситуација у којој је опасности изложена најрањивија популација, а то су старији људи који, углавном, имају још по неку болест.

Сви заражени су збринути на адекватан начин и предузете су све потребне мјере да би се зауставило ширење заразе, како у опасност не би дошли и остали корисници услуга ове установе.

Увјерени смо да ће менаџмент „Златног Луга“ заједно са запосленим, успјешно превазићи ову ситуацију и наставити несметано и у пројектованом капацитету да ради и збрињава најстарије суграђане.

КОМАНДАНТ ШТАБА

Милорад Симић

 

blank