blank

У Броду је, као и широм Републике Српске, са много поноса и сјећања на најзаслужније, обиљежен 9. јануар Дан Републике Српске.

Обиљежавање је почело пријемом представника Борачке организације код начелника општине Брод, након чега је посјећена Спомен соба, која је посвећена лику и дјелу српског борца, а прије свега свијетлим ликовима погинулих српских јунака, а затим пригодним програмом и полагањем вијенаца испред централног споменика и бисте генерала Славка Лисице на Тргу Патријарха Павла.

 blank

СПОМЕН СОБА, МЈЕСТО ТУГЕ И МЈЕСТО ПОНОСА

Омладинци, окупљени при Борачкој ороганизацији, у пригодном програму прочитали и дијелове из Књиге утисака, гдје су бројни чланови, делегације, друштва, уписали своје мисли и изразили своје осјећаје. Издвајамо једно од бројних уписаних мисли:
„Један обичан дан, јесењи,, лијеп, топао. Шетам и ви ми у мислима. Толико година је прошло, … сјетим се спомен собе… и уђох и гледам вас, О Боже колико жртава, и сви као дјеца..млади, мислим.. немам ни суза више и онда опет крену, рођени моји, овдје су, мој отац и мој брат….“

ЧАСТ СРПСКОЈ – НА ТРГУ ПАТРИЈАРХА ПАВЛА

На Тргу Патријарха Павла интонирана је Химна Републике Српске “Моја Република”, уприличен је пригодан програм, проткан рецитацијама на ту дана, присутнима се обратио начеллник општине Брод Илија Јовичић, честитао свим грађанима Дан Републике Српске и у име локалне управе подијелио заставе Републике Српске свим присутним грађанима.

blank

„ И након 28 година све је поноснији и јачи наш народ! Осјети се то у ове дане празника, када прослављамо и наш најрадоснији празник, Божић, а заједно са тим и свјесни смо и да сваке године изнова славимо рођење и постојање наше отаџбине. Широм Републике Српске вијоре се заставе, тробојнице. У Бањој Луци, већ традиционално се одржава свечана парада. Борачка организација Републике Српске учествоваће са својим ешалонима у Свечаном дефилеу са поносом носећи ратне заставе Војске и Полиције Републике Српске, под којима су борци извојевали бројне побједе и слободу.“- поручено је из Борачке организације.

blank