blank

У Стапару је одржано 44. Такмичење младих задругара орача Србије.

Основна школа “Бранко Радичевић” као организатора показала је своје лепо лице доброг домаћина.

На тесту знања најбољи је био Иван Првуловић са освојених максималних 60  бодова из ОШ “Ђура Јакшић” из Кривеља. Најбољи пласман између 28 младих такмичара орача из целе Србије су остварили ђаци Стапара Сава Елесин – који је првак Србије у орању и Михајло Стајшић – који је првак Србије у вожњи трактора на полигону.

blank

Тим Стапара су чинили још и Митар Куцурски и Никола Стајшић који су заједно  допринели да четверац из Стапара у општем пласману буде други а испред се нашла само екипа из Кривеља код Бора, трећепласирана је била екипа ОШ “Алекса Шантић” из Вајске.

blank

Директорица школе домаћина мр Јелена Милић је посебно истакла и похвалила рад и ангажовање свих запослених као тима који је још једном показао да иза сваког успеха ђака стоји уигран тим наставника и осталих запослених и остварује успехе на свим пољима.

Ментор и главни модератор рада је била наставница Јелка Филиповић. Она је у школи ангажована у раду ученичке задруге “Липа” , која  ради већ низ година.

blank

Тренер екипе је био мр Влада Ђурковић. Весело је било на трибинама, дошли су родитељи и издалека да бодре своје такмичара а наше су бодрили сви и деда и баба и тата и мама и брат и кум и тетка и друг и ујак и стриц и другари из разреда.

Дуго није била овако добра атмосфера на овој првој бразди, и ко је присуствовао сада боље разуме мајку Миону из приповетке Милована Глишића и онај њен осмех кад дане душом посматрајући наследника како оре прву бразду.

В.Ђ

blank