blank

У Дервенти је потписан коалициони споразум подршке заједничком кандидату за начелника општине Дервента Влади Ковачевићу између општинских одбора СДС и ПДП.

Споразум са Ковачевићем су потписали предсједник ОО СДС-а Дервента Бранко Катанић и предсједник ОО ПДП-а Милан Ђукић.

blank

Ковачевић је рекао да је коначно дошло вријеме за промјене у Дервенти и да струка треба бити испред странке.

“Промјене не могу да дођу саме и позивам све грађане да се укључе у изборни процес. Не смијемо да будемо заробљени политика, идеологијама, уцјенама. Морамо да пружимо руке једни другима, да се поштујемо у уважавамо, да планирамо за боље сутра. Сваки човјек у Републици Српској и Дервенти мора да има иста права без обзира на опције, опредјељења и увјерења. Док год то не буде тако имаћемо много посла. Спреман сам да са сарадницима радим часно, поштено и одговорно, јер желим да Дервента и Република Српска по мјери свих нас“, у изјави новинарима рекао је Ковачевић.

blank

Потписивању споразума присуствовала је потпредсједник ПДП-а Јелена Тривић и замјеник предсједника СДС-а Радо Савић.

„ПДП и СДС су понудили грађанима Дервенте младог, честитог енергичног човјека. То је оно што народ у Републици Српској тражи, да у локалним заједницама управљају млађи људи, људи који су мотивисани и вољни да донесу бољитак свима нама. Надам се да ће тако бити и овдје у Дервенти, да ћемо успјети јер све што сам данас овдје видио говори о једној побједничкој атмосфери и расположењу. И цијела изборна јединица је у том духу. И у Модричи и Броду су млади људи, добри кандидати и мислим да ће у овом дијелу Републике Српске у новембру бити промјена и да ће бити боље“, рекао је Савић.

Јелена Тривић истиче да је у Дервенти данас један лијеп догађај.

“Јако је битно са су предсједници општинских одбора заједно са кандидатом за начелника овај споразум потписали у присуству већине кандидата за одборничке листе за општину- град Дервента. Заиста је јако битно да сви кандидати који су на листи СДС и ПДП на терену подржавају заједно кандидата за начелника. Овим смо озваничили подршку врха ПДП-а кандидату Влади Ковачевићу“, каже Тривићева.

blank

Предсједник ОО СДС-а Дервента Бранко Катанић каже да је договор СДС-а и ПДП постигнут прије шест мјесеци.

“Ковачевић је млад, образован, политички довољно искусан, човјек који познаје проблематику у Дервенти. Сигуран сам да ће донијети оне нужне промјене које очекујемо, а то су бољи услови за све нас како то наш изборни слоган каже Дервента по мјери свих нас“, рекао је Катанић.

blank

Предсједник ОО ПДП-а Милан Ђукић истиче задовољство што је у Дервенти озваничена сарадња двије странке договорене прије шест мјесеци.

“Са братском партијом СДС-ом овдје смо договорили заједничку подршку кандидату за начелника Влади Ковачевићу. Дервенти су неопходне промјене. Већ након извјесног напретка општине Дервента долази до стагнације. Вјерујемо да промјенама у првој позицији када је у питању начелник и у структури општинске власти може се донијети онај позитивни импулс који је потребан овдје у Дервенти да зауставимо одлив младих људи, да пружимо да људи овдје нађу посао, заснују породицу и да овдје живе и створе своју будућност“, истакао је Ђукић.

Потписивању споразума присуствовао је и народни посланик СДС-а Зоран Видић који је кандидат за начелника општине Брод.

Посавске новости

 

blank