blank

На тему рјешавања проблема снабдијевања пијаћом водом домаћинства у бродским селима Доња и Горња Барица, те Костреша и Нових Лужана на подручју Дервенте, јуче су разаговарали руководстава Брода и Дервенте.

Начелник Брода Зоран Видић, изјавио је да очекује да ће до краја године бити ријешено ово вишедеценијско питање. Он је напоменуо да  потрошачи у поменутим селима и сада имају воду, али техничку, лошег квалитета.

-На подручју Горње и Доње Барице и Костреша има око 230 потрошача, од којих је највећи дио на подручју села која припадају бродској општини. На састанку са руководством Дервенте постигнут је договор да потрошачи добију питку воду из дервентског водовода, односно да се проблем ријеши изградњом вода који ће спојити резервоар на Бијелом брду и постојећи у Кострешу-, рекао је Видић.

blank

Према његовим ријечима, са градоначелником Симићем и руководствима комуналних предузећа, договорен је начин извођења радова и модел финансирања који подразумјева да двије локалне заједнице једнаким износима подмире трошак инвестиције која је процјењена на 100.000 КМ.

-Пред нама су разговори са мјештанима које намјеравамо упознати са детаљима пројекта и вјерујем да ћемо до краја године кренути са конкретним радовима. Општина Брод и Град Дервента финансираће укупан пројекат, а евентуални трошак мјештани могу имати код замјене водомјера -, додао је Видић.

Састанак делегација који је одржан у Дервенти, предводили су начелник Брода Зоран Видић и градоначелник Дервенте Милорад Симић, а у разговорима су учествовали и директори комуналних предузећа „Комвод“ Бобан Ђурђевић и „Команалац“ Денис Пијетловић.

Д.И./ Радио Брод 

blank