blank

Општински одбор Социјалистичке партије Дервента  истиче да је веома значајно што је одржана прва Ванредна сједница општине Дервента, на којој су усвојени значајни документи, изузетно важни за живот и рад свих грађана.

Веома важним истичу усвајање програма  субвенције пословним субјектима за ублажавање економских посљедица насталих изазваних вирусом корона и ослобађању дијела закупнине пословним субјектима којима је био забрањен или ограничен рад, али и усвајање плана капиталних улагања, плана коришћења средстава за подстицање развоја пољопривреде и села, санације и одржавања локалних и некатегорисаних путева.

-Одборници Социјалистичке партије подржали су одржавање прве ванредне сједнице и дали допринос да се усвоје предложени документи, који су веома важни у вријеме постојања ванредне ситуације због присуства вируса корона. Живот не смије стати, мора се градити и ублажавати настале штете за вријеме вируса корона. Врло важно је да пословни субјекти знају да локална заједница ће дијелом помоћи њихово пословање, у оном дијелу што је у могућности да учини, саопштено је из Социјалистичке партије Дервента.

Наводе да је важно да изградња Дервенте, на сеоском и градском подручју,  не стаје и да пољопривредни произвођачи могу рачунати на средства за подстицај развоја села и пољопривреде.

-Задовољни смо што је и дио приједлога наших одборника усвојен и што ће директну корист имати наши грађани. Наравно да све предложено није могло проћи, али то је разлог да наставимо и у наредном времену да се боримо за равномјеран развој подједнако села и града. Никако нисмо могли бити против одржавања сједнице и предложеног дневног реда.

blank

Позитивним је оцијењено и извршење буџета у претходној години гдје је остварен вишак прихода над расходима у износу од 1. 922. 703 КМ.

 

blank