blank

Социјалисти су ових дана као и остатак државе и свијета спроводили мјере и активности које су за циљ имале борбу против корона вируса.

Ванредна ситуација је задесила већину земаља свијета, остављајући за собом велики број обољелих, али нажалост и преминулих. Ова пошаст задесила је и Републику Српску гдје смо били свједоци различитих акција које је држава спроводила како би се што прије изборила са новонасталим проблемима и ставила ситуацију под контролу.

Није само држава стала у борбу против вируса. 

Многе политичке партије су се активирале како би дале допринос у борби против ове пандемије. Једна од таквих је и Социјалистичка партија са огромним доприносом у борби против ове заразе.

blank

У разговору са предсједником Социјалистичке партије Петром Ђокићем и другим функционерима СП-а, сазнали смо да су социјалисти донирали значајна средства државним институцијама, локалним домовима здравља и обољелила од почетка пандемије. Лидер социјалиста је до сада издвојио више од 10.000 КМ личних средстава за помоћ најугроженијим грађанима од почетка кризе.

За Посавске новости истакао је да је за њега част помагати грађане Републике Српске у овим за све нас тешким тренуцима.

„Моја морална дужност и обавеза јесте служити и помагати грађане Републике Српске и тако ће и остати. Нећемо стати на томе, константно радимо на даљој помоћи грађанима Републике Српске“, истакао је Ђокић.

Позвао је грађане Српске да остану кући и да се придржавају мјера предострожности које су прописали надлежни органи Републике Српске, како би на тај начин спријечили даље ширење вируса.

„Овом приликом желим да поручим свим грађанима Републике Српске да истрају у овој борби, и да знају да нису сами. Заједно смо се суочавали са великим бројем изазова кроз нашу историју, увијек смо излазили  као побједници, тако ће бити и овај пут“, рекао је Ђокић.

И Посланичка група Социјалистичке партије је била активна донирајући средства за помоћ својим локалним заједницама, кажу из СП-а.

blank

Срђан Тодоровић, посланик СП-а из Добоја, заједно са одборницима и другим функционерима СП-а је до сада донирао више од  5.000 КМ Граду Добоју за помоћ најугроженијима, док је Ристо Марић донирао 10. 000 КМ за набавку респиратора Дому здравља у Модричи.  Поред ових примјера, ту су и многобројни други функционера СП-а који су се показали друштвено одговорним и помогли најугроженијима и државним органима.  

Директор Шума Српске, Славен Гојковић који је уједно и предсједник Општинског одбора СП-а у Дервенти је у име јавног предузећа које представља донирао 100. 000 КМ Фонду солидарности Републике Српске.

blank

„Социјалисти су одувијек били друштвено одговорна партија чији кадрови вреднују и промовишу идеје и вриједности солидарности. То је оно што желимо да промовишемо и то су наше политике“, истакао је Гојковић.

Портпарол Социјалистичке партије, Давор Стрика, рекао је ће социјалисти наставити помагати грађане Републике Српске све до коначне побједе над вирусом и краја епидемије.

blank

„Велики дио функционера СП-а се одрекао својих примања, док је Секретаријат Социјалистичке партије донирао дио својих примања Фонду солидарности Републике Српске. Осим тога, у већини наших одбора СП позива своје чланове и нуди помоћ најугроженијим. На тај начин, такође, симболично желимо помоћи нашим социјалистима да заједно пребродимо ову борбу“, рекао је Стрика.

Стрика је још додао да је Социјалистичка партија на челу са предсједником Ђокићем од почетка кризе тражила начине и модалитете константне помоћи институцијама и грађанима Републике Српске у овој кризи, те истиче поред наведене досадашње помоћи и апел који је предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић упутио лидерима других, братских социјалистичких партија широм свијета за помоћ грађанима Републике Српске и Босне и Херцеговине.

 „Социјалистичка партија има велики број пријатеља у свијету. Припадамо породици љевичарских партија и на то смо посебно поносни. Из тих разлога предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић је контактирао своје пријатеље и другове предсједнике других социјалистичких партија и тражио помоћ за нашу државу и грађане, те искористио прилику да се захвали Русији и Кини на досадашњој помоћи. Сигурни смо да ће се писмо предсједника Ђокића одазвати велики број пријатеља наше партије и народа, те да ћемо ускоро пребродити ову ситуацију и вратити наше животе у нормалу“, казао је Стрика.

blank

Предраг Тешић, новоизабрани координатор за рад локалних одбора СП- а рекао је да је поред свих горе наведених активности, СП покренула и активност имена „Сачувајмо пензионере, Сачувајмо породице, Остани код куће“, у којима највиђенији чланови СП позивају грађане Републике Српске да остану код куће и на тај начин дају допринос у борби против корона вируса.

„Жељи смо овом акцијом која је доступна и видљива на /Youtube/  каналу Социјалистичке партије, да скренемо пажњу грађана на важност поштивања мјера предострожности прописаних од стране надлежних органа. У својим редовима имамо велики број чланова, различитих професија, који су међу најбољима у пословима којима се баве. Поносни смо на ту чињеницу и поносни смо што су одлучили да дају свој допринос у овој борби. СП је партија народа, а наши кадрови су народни кадрови, којима је стало до ове државе и здравља грађана. Борићемо се против ове пандемије заједно, све док се ситуација не нормализује“, закључио је Тешић.

 

blank