blank

Изабрани су најљепши ћирилични рукописи од 51 пристиглог на адресу Градског одбора Српског просвјетног културног друштва /СПКД/ “Просвјета” Дервента, а додјела награда је сутра у Дервенти, потврђено је из Градског одбора “Провјета”.

У категорији ученика прво мјесто освојила је СоФија Ковачевић из Власенице, друго мјесто Маја Глумац из Дервенте, а треће Ања Петковић из Дервенте.

У категорији одраслих све три награде додијељене су учесницима из Дервенте – прво мјесто Јелени Ђурђевић, затим Аници Сарић и Бошку Гајићу, саопштено је из Градског одбора “Просвјете”.

Избор најљепших ћириличних рукописа обавила је Комисија у саставу Далиборка Малешевић, проФесор Српског језика, Вујадин Малешевић академски сликар и проФесор Ликовне културе и Милорад Ђурђевић, потпредсједник СПКД “Просвјета” ГО Дервента.

Из Градског одбора “Просвјете” наводе да ће награде бити на Светог Ћирила и Методија, у Центру за културу града Дервента од 19.00 часова, уз пригодан културно умјетнички програм и изложбу ћириличних рукописа.

 

blank