blank

U prostorijama Visoke poslovno tehničke škole Doboj, 20. Maja,  svečano je obilježen Dan škole i promocija devete generacije diplomaca.

Svečanim činom dodjele diploma promovisana su 73 diplomca, a uručena je i  posebna plaketa VPTŠ Doboj studentu generacije Aleksandri Kerečki.

blank
Posebna plaketa VPTŠ Doboj studentu generacije Aleksandri Kerečki.

Dr Ladin Gostimirović, direktor Visoke poslovno tehničke škole Doboj, obratio se prisutnima prigodnim govorom.

blank
Dr Ladin Gostimirović, direktor Visoke poslovno tehničke škole Doboj

“Želja mi je da predstavite sebe i ovu školu u najboljem mogućem svjetlu, da se iskažete u svom radu, prvenstveno ljudskim vrlinama, a onda i kao stručnjaci koje smo zajednički stvarali. Nadam se da smo u ovom prethodnom periodu opravdali vaše povjerenje, jer kad obrazujete mlade ljude, odgovornost je prevelika. Nije cilj samo da ih naučite sve ono što propisuju nastavni predmeti i programi, nego i da stvorite dobre ljude i korisne članove naše društvene zajednice, koji će nastaviti tamo gdje mi budemo stali i na kojima će biti odgovornost budućih naraštaja. Želja nam je da svi stvaramo ljepši i sigurniji svijet, ljepše i sigurnije okruženje“, rekao je, između ostalog, Gostimirović.

Svečanost su uveličale i predstavnice Osnovne muzičke škole „Marcos Portugal“ iz Doboja – profesorica Ljubica Timanović i  Amela Mujkanović, učenica 3. razreda muzičke škole.

blank

Nakon službenog dijela promocije upriličeno je zajedničko druženje.

PN

 

blank