blank

Начелник општине Брод Зоран Видић и предсједник Фондације „За породицу“ Драган Дакић, 9. новембра потписали су  Уговор о заједничкој реализацији  пројекта под називом “Пријатељи породице“. Циљ пројекта је  подршка породицама са троје и више дјеце са  подручја општине Брод.

 Породице са троје или више дјеце, власници „поносних картица“,  могу остваривати попусте приликом куповине код привредних субјеката, установа и удружења који учествују и подржавају овај надасве хуман пројекат.

Предсједник Фондације „За породицу“ Драган Дакић напоменуо је да је  потписивањем овог Уговора општина Брод постала  дио једне велике три плус породице. Мреже општина и градова у Републици Српској које подржавају овај пројекат који није само финансијска помоћ породицама са троје или више дјеце, већ је то и својеврсно друштвено признање родитељима који су заслужни чланови нашег друштва.

blank

-Право на „Поносну картицу“, која ће гласити на име мајке, имају све породице са троје или више дјеце, од којих је најмање једно малољетно, са боравиштем на подручју општине Брод, -истакао је Дакић. Подсјетио је да се погодности које картица омогућава породицама са троје и више дјеце односе на попусте приликом куповине роба и услуга код будућих  партнера са подручја општине Брод али и широм Републике Српске.

Начелник општине Брод Зоран Видић нагласио је да је потписивање Уговора наставак активности локалне управе на побољшању животнпг стандарда вишечланих породица.

-Општинска управа ће се укључити у кампању  не само у финансијском дијелу  него и директним анимирањем привредника из наше локалне заједнице  како би постигли максимално добар ефекат овог пројекта. Очекујемо да ће и привредници подржати нашу иницијативу, али и да ће се родитељи с троје и више дјеце пријавити за коришћење “поносне картице“ и погодности које она пружа,- нагласио је Видић.

Општина Брод ће у наредним данима расписати јавни позив ради  пријаве на овај пројекат, а све заинтересоване породице са троје и више дјеце потребне информације могу добити у општинском Одјељењу за привреду и друштвене дјелатности.

Б.К / Радио Брод

 

blank