blank

У Броду је обиљежен Дан полиције Републике Српске, полагањем вијенаца испред спомен- плоче за 12 погинулих полицајаца, а због ванредне ситуације у Републици Српској изазване појавом корона вируса, није служен помен парастос, те није  било већег окупљања као претходних година. 

Предсједник Предсједништва Борачке организације Брод Зоран Видић истакао је да су припадници МУП-а у рату показали праву вриједност позива којим се баве.

blank

“Из нашег Брода, дванаест храбрих припадника полиције дали су свој живот за отаџбину. Четворица су погинула у одбрани, односно ослобођењу Брода, а њих осам животе је дало на ратиштима Возуће, Добоја и Орашја. За своју храброст одликовани су највишим одликовањима Републике Српске“, рекао је Видић.

Он је истакао да породице погинулих припадника МУП-а са поносом чувају ордење Милоша Обилића, медаље Карађорђеве звијезде, медаље заслуге за народ и медаље ослободиоца Брода.

„Сваки пут ово понављам, али са намјером јер је њихова храброст понос и за нас и за њихове породице.”, навео је Видић.

Цвијеће испред спомен-обиљежја данас су  положили су представници Полицијске станице Брод, представници Општинске борачке организације и делегација општине Брод.

Обиљежавање је одржано у  организацији Полицијске станице Брод и  Борачке организације Брод. 

Посавске новости 

blank