blank

Примјеном Закључка о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести КОВИД 19 Републичког штаба за ванредне ситуације од 11. маја, општински карантин за боравак лица којима је наложена изолација, у објекту Терапиjске заједнице „Извор“ на Плехану престао је са радом.

Лица која су се у њему затекла у тренутку примјене Закључка о распуштању су упућена својим кућама у којима би требали да проведу остатак изолације.

Закључком Републичког штаба за ванредне ситуације измијењен је начин организовања надзора над лицима која из иностранства долазе у Републику Српску и БиХ.

Свим лицима која на граничним прелазима који се налазе на територији Републике Српске уђу у БиХ наложена је обавеза јављања надлежном здравственом инспектору који ће им издати рјешење о обавезној изолацији у кућним условима у трајању од 14 дана.

 Након што су лица која су била смјештена у објекту општинског карантина у Терапијској заједници „Извор“ на Плехану упућена својим кућама, почело је детаљно чишћење и дезинфекција објекта.

Штаб за ванредне ситуације општине Дервента наглашава да на снази остаје Закључак Општинског штаба за ванредне ситуације општине Дервента о успостављању карантина, тако да објекат и сав намјештај и опрема остају под надзором надлежних институција општине Дервента.

КОМАНДАНТ ШТАБА

 Милорад Симић

 

blank