blank

Priznanje “Zlatni znak” Crvenog krsta Republike Srpske uručeno je danas Biljani Nenadić, koja je primarijus doktor medicine, specijalista ginekolog i akušer,  i volonter u Crvenom krstu Derventa.

Priznanje je uručeno danas na Skupštini Gradske organizacije Crvenog krsta Derventa.

blank

Nenadićeva je novinarima izjavila da je ponosna na priznanje koje je dobila.

“Ovaj znak sam dobila jedino ja kao pojedinac u Republici Srpskoj. Drago mi je da je prepoznato ne samo moje zalaganje i rad, već i rad organizacije Crvenog krsta Derventa”, kaže Nenadićeva.

Ona je napomenula da je Crveni krst Dervente jedan od uspješnih organizacija u Republici i da je mnogo urađeno u proteklih 26 godina.

blank

Nenadićeva je navela da je godinama bila predavač prve pomoći za vozače, te izrazila nadu da je doprinijela da se mnogo učenika, koji su danas doktori, odluči za taj časni poziv.

Ona je od 1995. do 2010. godine vršila obuku iz prve pomoći za vozače i kao sudija učestvovala na opštinskim, regionalnim i republičkim takmičenjima ekipa prve pomoći.

Član je Skupštine i odbora u Gradskoj organizaciji Crvenog krsta Derventa od 27. maja 1997. godine. Od 1997. Do 2000. godine učestvovala je kao doktor predavač u ljetnoj školi podmladka i omladine Crvenog krsta Republike Srpske u Riječanima Gornjim. Od 1997. do 2005. godine bila je predsjednik Komisije za dobrovoljano davanje krvi.

Ona je volonter u Crvenom krstu Derventa od 13. jula 1995. godine. Za svoj volonterski rad dobila je i zahvalnicu, kao i “Srebreni znak” Crvenog krsta Republike Srpske. Bila je član Skupštine Crvenog krsta Republike Srpske od 2013. do 2017. godine.

blank

Sekretar Gradskog odbora Crvenog krsta Derventa Radislav Kujundžić istakao je da je na Skupštini danas usvojen program rada i finansijski plan za narednu godinu.

“To je naš plan rada u onom standarnom pogledu, naše tradicionalne aktivnosti, kao što je podjela humanitarne pomoći, dobrovoljno davanje krvi, rad sa podmlatkom i omladinom, prva pomoć za vozače i školske ekipe, te program upoznavanja opasnosti od mina i pripreme i odgovor na katastrofe”, rekao je Kujundžić.

Na današnjoj Skupštini predstavljeni su i dobitnici zahvalnice Gradske organizacije Crvenog krsta, koju su dobili Udruženje “Pomozi.ba” iz Sarajeva i Crveni krst Bor iz Švedske.

Skupštini je prisustvovao i načelnik Gradskog odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Slaven Pašalić. 

PN

blank